Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto sa môj starý otec zbavuje buriny v záhrade. Toto je jeho tajomstvo krásneho trávnika a záhonov

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/damiangretka). Aký je najlepší liek na burinu na trávniku? Chemické prípravky zvyčajne stoja majetok a často sú neúčinné. Málokto vie, že stačí jeden trik, aby ste sa s nežiaducimi rastlinami nadobro rozlúčili. Stačí, ak siahnete po predmetoch z kuchynskej zásuvky. Aký je najlepší liek na burinu na trávniku? Chemické […]
Menej ako 1 min. min.

19.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/damiangretka).

Aký je najlepší liek na burinu na trávniku? Chemické prípravky zvyčajne stoja majetok a často sú neúčinné. Málokto vie, že stačí jeden trik, aby ste sa s nežiaducimi rastlinami nadobro rozlúčili. Stačí, ak siahnete po predmetoch z kuchynskej zásuvky.

Aký je najlepší liek na burinu na trávniku? Chemické prípravky zvyčajne stoja majetok a často sú neúčinné.
Foto: shutterstock.com/damiangretka

Zdá sa, že mať záhradu je radosť sama o sebe. Samozrejme, má mnoho výhod, ale mnohí ľudia sa musia vysporiadať s obrovským problémom buriny. Boj proti nim môže byť únavný, zdĺhavý a často neúčinný. Hoci v obchodoch nájdete množstvo chemických prípravkov na odstraňovanie nežiaducich rastlín, len málo z nich skutočne pomáha. Čo však môžete robiť, ak napriek vynaloženému majetku a mnohým bolestiam srdca burina naďalej zarastá váš pozemok? Existuje jednoduchý spôsob.

Odstraňovanie buriny domácim spôsobom. Stačí jeden kuchynský predmet

Mnohí amatérski záhradníci zabúdajú, že boj proti burine treba začať pri zdroji. Prípravky, ktoré rastliny spália, nepomôžu, ak pod pôdou stále rastie koreňový systém. Na začiatok by sa mala záhrada vypleť, t. j. všetky buriny by sa mali odstrániť ručne aj s koreňmi. Samozrejme, neznamená to vytrhávanie rastlín rukami – táto metóda môže byť únavná a predovšetkým sa bude ťažko dostávať pod pôdu. V záhradných obchodoch nájdete niekoľko nástrojov na to určených, ale ak nechcete míňať peniaze, postačia vám kuchynské vidličky. Jej výhoda spočíva nielen v nižšej cene, ale predovšetkým v účinnosti pri odstraňovaní drobnej buriny, ktorá sa skryla medzi chúlostivé trvalky. S vidličkou bude naša práca dôkladnejšia a nepoškodíme ostatné rastliny.

Ak chcete odstrániť burinu rastúcu v tráve, je dobré trávnik najprv pokosiť. V nízkych steblách sa vám bude oveľa ľahšie pracovať a navyše vám neuniknú žiadne divo rastúce rastliny.
Foto: shutterstock/David Prahl

Príprava na burinu v tráve. Lopatka nestačí

Ak chcete odstrániť burinu rastúcu v tráve, je dobré trávnik najprv pokosiť. V nízkych steblách sa vám bude oveľa ľahšie pracovať a navyše vám neuniknú žiadne divo rastúce rastliny. Potom zapichnite vidly do zeme tesne pod rastlinu a vystrčte ju tak, aby vychádzala z pôdy aj s koreňmi. Tento trik funguje nielen na burinu na trávniku, ale aj na tú, ktorá rastie v kvetináčoch, na záhonoch, trvalkových záhonoch alebo na skalke. Vidlička bude určite presnejšia ako veľké záhradnícke náradie. Na záver je dobré zaliať miesto, kde bylinka rástla, octom. Spália sa tak zvyšky koreňov a zabráni sa ďalšiemu rastu rastlín.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nočná mora každého záhradkára. Pomocou týchto trikov sa rýchlo a efektívne zbavíte buriny

Susedia si budú myslieť, že ste trávnik natreli farbou. Stačí popol a žihľava

The post Takto sa môj starý otec zbavuje buriny v záhrade. Toto je jeho tajomstvo krásneho trávnika a záhonov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie