Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto si Kórejci predstavujú lacný mestský elektromobil. Má čím okúzliť?

Mnohé automobilky teraz súťažia o to, ktorá prinesie čo najlepší, ale zároveň aj najlacnejší elektromobil na európsky trh. Po novom to skúša už aj Hyundai. Téme sa venoval motoristický portál TOPSPEED. Novinka nesie názov Hyundai Inster a ide o malý mestský elektromobil s dĺžkou 3,83 metra, so šírkou 1,61 metra a výškou 1,58 metra. Rázvor má 2 580 […]
2 min.

Mnohé automobilky teraz súťažia o to, ktorá prinesie čo najlepší, ale zároveň aj najlacnejší elektromobil na európsky trh. Po novom to skúša už aj Hyundai. Téme sa venoval motoristický portál TOPSPEED.

Novinka nesie názov Hyundai Inster a ide o malý mestský elektromobil s dĺžkou 3,83 metra, so šírkou 1,61 metra a výškou 1,58 metra. Rázvor má 2 580 mm.

Predné okrúhle svetlá mierne pripomínajú modely automobilky Mini, zadné pixelové svetlá zase pripomínajú jeho elektrických súrodencov Hyundai Ioniq 5 a 6.

Dizajn je rozhodne silnou stránkou novinky. Zdroj: hyundai.com

O pohon sa budú starať dve verzie. Ten slabší ponúkne výkon 97 koní, krútiaci moment 147 Nm a batériu s kapacitou 42 kWh. Druhú verziu bude poháňať motor s výkonom 115 konských síl a akumulátor dostane vyššiu kapacitu 49 kWh. Maximálna rýchlosť bude okolo 150 km/h.

Automobilka sa zatiaľ nevyjadrila ku dojazdu na jedno nabitie, ale vzhľadom na kapacitu batérie by sme sa mali dostať niekde na hodnotu okolo 300 kilometrov. Príjemným doplnkom výbavy je tepelné čerpadlo.

Ide skôr o malý crossover. Zdroj: hyundai.com

O tom, že pôjde o malý mestský elektromobil svedčí aj to, že objem batožinového priestoru je od 238 do 351 litrov podľa posunu zadnej lavice, ktorá sa taktiež bude dať sklopiť. Celkovo sa do Hyundaiu Inster zmestia štyri osoby.

Interiér pôsobí moderne, v strede je 10,25-palcový dotykový displej, pričom nechýba Android Auto a Apple CarPlay. Klimatizácia má samostatný panel s fyzickými tlačidlami. K dispozícii bude aj ambientné podsvietenie so 64 farbami.

Interiér novinky vyzerá veľmi moderne. Zdroj: hyundai.com

Zatiaľ však nie je jasná situácia okolo jeho predajnej ceny a dostupnosti. Aj keď by si potenciálni majitelia želali sumu okolo 20-tisíc eur, teda podobne ako ponúka konkurencia, zdroje blízke automobilke hovoria zatiaľ o sume menej ako 25-tisíc eur.

Hyundai Motor Group

Hyundai Motor Group je najväčší juhokórejský výrobca automobilov, druhý najväčší v Ázii po Toyote. Skupina sa vytvorila prostredníctvom zisku 51 % druhej najväčšej juhokórejskej automobilky Kia v roku 1998.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Najlacnejším elektromobilom stále ostáva Dacia Spring

The post Takto si Kórejci predstavujú lacný mestský elektromobil. Má čím okúzliť? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie