Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto som z kuchyne vyhnala potravinové mole. Stačilo pár listov tejto rastliny

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Instagram.com/@wzdrowymdomu). Potravinové mole sú skutočným prekliatím a nepríjemnosťou, ktorá bohužiaľ často prenasleduje naše kuchynské skrinky. Okrem všeobecného poriadku a správneho skladovania sa škodcovia môžu dostať do domu spolu s potravinami z obchodu. S mojou metódou však budú húfne utekať a jediné, čo musíte urobiť, je umiestniť tento prírodný a […]
Menej ako 1 min. min.

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Instagram.com/@wzdrowymdomu).

Potravinové mole sú skutočným prekliatím a nepríjemnosťou, ktorá bohužiaľ často prenasleduje naše kuchynské skrinky. Okrem všeobecného poriadku a správneho skladovania sa škodcovia môžu dostať do domu spolu s potravinami z obchodu. S mojou metódou však budú húfne utekať a jediné, čo musíte urobiť, je umiestniť tento prírodný a ľahko dostupný produkt do vašich skriniek.

Napadli vašu kuchyňu potravinové mole?
Foto: Instagram.com/@wzdrowymdomu

Udržiavať poriadok v kuchyni nie je jednoduché. Najmä sypké výrobky alebo koreniny, ktoré rýchlo vytvárajú v zásuvke neporiadok a je, žiaľ, ťažké ich skrotiť. Na druhej strane tieto podmienky milujú potravinové mole, ktoré rýchlo kladú vajíčka a z malého problému sa stáva pohroma, s ktorou sa ťažko bojuje. Prírodná metóda, ktorú vám dnes prezradíme, je však jednoduchým a príjemným spôsobom, ako sa tohto problému zbaviť. Obíde sa bez chemikálií a míňania financií.

Napadli vašu kuchyňu potravinové mole? Namiesto trápenia stavte na prírodný spôsob

V kuchynských skriniach je veľa tovaru – okrem najrôznejších pochúťok a konzerv sú tam aj kilogramy sypkých výrobkov. Bohužiaľ, nesprávne skladovanie je pre nás nielen nepríjemnosťou, ale aj rajom pre škodcov. Hovoríme, samozrejme, o potravinových moľoch, ktoré s obľubou devastujú vaše zásoby. Ako sa teda vysporiadať s týmito dotieravými škodcami? Odpoveďou je rýchle konanie a prírodné prostriedky!

Bobkový list vložte do bavlneného vrecka a položte do skriniek s potravinami.
Foto: shutterstock/Evgrafova Svetlana

Mojím osvedčeným trikom na mole sa ukázala byť príroda. V záhrade natrhám niekoľko bobkových listov, potom ich zapečatím do mäkkého bavlneného vrecka a uložím do skrine. Je to skvelý spôsob, ako škodcov odradiť a odradiť ich od útoku. Treba však pamätať na to, že predtým, ako to urobíte, je dobré vyhodiť všetky poškodené obaly obsahujúce vajíčka a zabezpečiť správne skladovanie potravín – najlepšie v sklenených nádobách alebo kovových konzervách.

Keď dám tieto výrobky do skríň, potravinové mole v okamihu zmiznú

Po dôkladnom vyčistení skríň, roztriedení potravín, ich správnom zabalení a hlavne dôkladnej kontrole môžete prejsť k činom. Ďalšou metódou sú esenciálne oleje. Stačí namočiť vatu napríklad do vanilkovej alebo levanduľovej vône a rozmiestniť ju v rohoch skríň. Škodcovia nie sú fanúšikmi silných vôní, takže ich to určite odradí od ďalšieho hodovania vo vašich skrinkách.

V boji proti moliam pomôže aj levanduľa alebo šalvia. Stačí, ak urobíte to isté, čo s bobkovými listami – rastliny zabaľte do vrecúšok a uložte ich do skríň. Riešením bude aj vôňa z esenciálneho oleja. Stojí za zmienku, že niektoré veci môžete vložiť aj priamo do sypkých výrobkov. Hovoríme napríklad o bobkových listoch alebo klinčekoch. Okrem toho pre silnejší účinok môžete kuchynské skrinky umyť octom v kombinácii s citrusmi – takáto zmes urobí kuchyňu čistou a škodcovia sa budú vašim potravinám vyhýbať ako ohňu.

Rovnaký účinok ako bobkový list vo vrecku má aj šalvia alebo levanduľa.
Foto: pixabay/cferrigno426

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kde hľadať potravinové mole? Sú naozaj nepríjemné. Radi sa skrývajú v týchto zákutiach a štrbinách

Ako sa zbaviť potravinových molí? Posypte týmto korením. Rýchlo zlikvidujete všetok hmyz

The post Takto som z kuchyne vyhnala potravinové mole. Stačilo pár listov tejto rastliny appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie