Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto v obchode rozoznáte nekvalitný med. Nenechajte sa oklamať

Pristúpite k regálu s medom a pred vašimi očami sa objavia desiatky rôznych výrobkov, ktoré sa líšia farbou a štruktúrou. Viete, ako si vybrať dobrý med? Od apríla existuje recept, ktorý vám to uľahčí. Med je známy ako tekuté zlato. V mede sa nachádza množstvo cenných vitamínov a vlastnosti medu sa cenili už v staroveku. […]
Menej ako 1 min. min.

Pristúpite k regálu s medom a pred vašimi očami sa objavia desiatky rôznych výrobkov, ktoré sa líšia farbou a štruktúrou. Viete, ako si vybrať dobrý med? Od apríla existuje recept, ktorý vám to uľahčí.

Med je známy ako tekuté zlato. V mede sa nachádza množstvo cenných vitamínov a vlastnosti medu sa cenili už v staroveku. Je to jediná potravina, ktorá sa nikdy nekazí. Niet divu, že ho tak často kupujeme. Viete, ako si vybrať dobrý med? Ak nie, tieto nové recepty vám to výrazne uľahčia.

Ako si vybrať dobrý med?

Med je jedinečný produkt, ktorý produkujú včely, ale aj ľudia. Tekuté zlato sa vyrába v špeciálnych včelstvách, ktoré vedú skúsení včelári. Včelárstvo si vyžaduje veľké znalosti a odhodlanie, ako aj odvahu, pretože včely môžu zaútočiť.

Rozpoznať dobrý med je pomerne náročné, najmä ak nie ste včelár. V obchodoch je množstvo medov a každý sa líši farbou, chuťou, vôňou alebo konzistenciou. V posledných rokoch obchody zaplavil rad umelých medov z Číny, ktoré nemajú s pravým medom nič spoločné.

Ako spoznáte dobrý med? Predtým, ako výrobok vložíte do nákupného košíka, pozrite sa, či sa na jeho vrchnej časti zhromažďuje pena podobná ovčej vlne. Ak na vrchu nie sú žiadne bublinky, držíte v ruke umelý med. Aká by mala byť konzistencia medu? Všetko závisí od toho, kedy bol zozbieraný. Čerstvý med je tekutý a po niekoľkých mesiacoch zhustne a skryštalizuje.

Pred kúpou medu si skontrolujte jeho zloženie. Na etikete by mali byť uvedené informácie o krajine pôvodu a nepovinné číslo včelnice, kde bol med zozbieraný. Žiaľ, nie všetok med zo Slovenska je kvalitný. Mnohí výrobcovia doň pridávajú cukrový sirup, aby ušetrili na výrobe.

Nechcete sa nechať oklamať? Prečítajte si etikety

Vôňa medu je ďalším tipom, ktorý vám pomôže uistiť sa pri výbere výrobku. Pravý med vonia po kvetoch, dreve a živici. Je to vôňa úľa. Bohužiaľ, v obchode si to nie ste schopní overiť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie