Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto vyrobíte domácu zmrzlinu. Zdravá, chutná a vždy po ruke

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marcin jucha). Letné dni sú obdobím, kedy dychtivo hľadáme príležitosti na schladenie. Klasikou je v tomto prípade samozrejme zmrzlina, ktorá je obľúbeným studeným občerstvením mnohých ľudí. Samozrejme, ľahko si ju kúpite v obchode, ale môžete si ju pripraviť aj sami doma. Toto riešenie znamená zdravú a neuveriteľne chutnú zmrzlinu […]
Menej ako 1 min. min.

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marcin jucha).

Letné dni sú obdobím, kedy dychtivo hľadáme príležitosti na schladenie. Klasikou je v tomto prípade samozrejme zmrzlina, ktorá je obľúbeným studeným občerstvením mnohých ľudí. Samozrejme, ľahko si ju kúpite v obchode, ale môžete si ju pripraviť aj sami doma. Toto riešenie znamená zdravú a neuveriteľne chutnú zmrzlinu vždy po ruke. Zistite, ako ich pripraviť.

Ako vyrobiť domácu zmrzlinu? Toto riešenie je zdravá a chutná maškrta vždy po ruke.
Foto: shutterstock/marcin jucha

Na rozdiel od zdania nie je výroba domácej zmrzliny vôbec zložitá. Na chutné a zdravé osvieženie počas leta nepotrebujete špecializované vybavenie. Domáca zmrzlina je predsa zárukou overených a obľúbených ingrediencií. Ako ju teda pripraviť?

Chutné a zdravé riešenie na horúce dni

Príprava domácej zmrzliny má mnoho výhod, preto sa oplatí to aspoň raz vyskúšať. Najmä preto, že to nie je zložité a keď sa raz vyrobia, budú počas leta pravidelným hosťom vo vašej mrazničke. Ak chcete mať plnú kontrolu nad zložením svojej zmrzliny, toto riešenie je najlepšie.

Okrem toho poskytuje nespočetné množstvo príležitostí na experimentovanie s prísadami, výber klasiky alebo naopak. V tejto veci bude jediným obmedzením vaša fantázia… a dostupnosť ingrediencií.

Domáca zmrzlina je tiež zdravšou a často menej kalorickou alternatívou k náprotivkom z obchodu. Po prvé, neobsahujú konzervačné látky. Okrem toho je pri príprave možné použiť prírodné zložky, ako sú sladidlá, ako je med. Je tu tiež aj jednoduchý spôsob prípravy vegánskej verzie zmrzliny.

Ako vyrobiť domácu zmrzlinu?

Ak si chcete pripraviť domácu zmrzlinu, musíte začať od základov. U väčšiny zmrzlín je to 30 alebo 36 % smotana, často doplnená mliekom alebo žĺtkami. Toto riešenie zaručuje zmrzlinu krémovej a jemnej konzistencie. Samozrejme, vo vegánskej verzii môžete použiť kokosový krém alebo dokonca rozmixované banány.

Existuje veľa možností príchutí. Skutočné osvieženie prinášajú napríklad ovocné zmrzliny a sorbety, ktorých príprava je mimoriadne jednoduchá, pretože leto je obdobím lahodného sezónneho ovocia. Môžete vyskúšať aj čokoládové príchute a dokonca aj pistácie.

Na prípravu chutnej domácej zmrzliny nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie. Áno, je to skvelá pomoc, ale nie je to nevyhnutná požiadavka. Stačia vám bežné nádoby na mrazenie potravín, mixér a metla na rozmixovanie mrazenej hmoty.

Recepty na domácu zmrzlinu

Možností na prípravu domácej zmrzliny je veľa. Zdá sa, že najjednoduchšie je pripraviť sorbet. Stačí skombinovať cukrový sirup s rozmixovaným ovocím alebo šťavou vašej obľúbenej chuti. Stačí vložiť do mrazničky a po čase si vychutnať osvieženie s intenzívnou ovocnou príchuťou.

Ak nie sorbet, môžete skúsiť pripraviť základ pre krémovú zmrzlinu, ktorú môžete obohatiť o svoje obľúbené prísady. Na tento účel budete potrebovať nasledujúce zložky:

3 vajcia

500 ml smotany 30-36%

½ šálky cukru

Pri príprave začnite šľahaním bielkov a polovice cukru.

Potom vymiešame žĺtky so zvyšným množstvom cukru. Taktiež vyšľaháme smotanu a potom spojíme všetky ingrediencie.

Vložte zmes do mrazničky na 5-7 hodín a každých 40 minút premiešajte.

A tento základný recept možno ľahko obohatiť aj o ďalšie prísady, ako je veľké množstvo čokolády alebo ovocia. Takto si môžete vytvoriť svoju obľúbenú pistáciovú, čučoriedkovú, čokoládovú zmrzlinu a mnoho, mnoho ďalších. Spokojnosť bude určite zaručená.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Počkám, kým vaflovač vychladne a utriem ho len týmto. Všetky pripáleniny sa hneď odstránia

Moja babička pripravuje plný podnos tohto koláča. Po štvrťhodine z neho zostanú len omrvinky

The post Takto vyrobíte domácu zmrzlinu. Zdravá, chutná a vždy po ruke appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie