Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto vyrobíte účinný prípravok na ošetrenie záhrady proti kliešťom. Postriekajte kríky a stromy. Vyradíte tým všetkých

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KPixMining). Hoci sa kliešte najčastejšie vyskytujú v lesoch a na lúkach, sú situácie, keď môžu preniknúť aj na náš pozemok. Ako sa pred nimi môžete chrániť? Pripravte si tento domáci prostriedok proti kliešťom na záhradu a minimalizujete riziko neželaných návštevníkov. Takto vyrobíte účinný prípravok na ošetrenie záhrady proti kliešťom. […]
Menej ako 1 min. min.

18.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KPixMining).

Hoci sa kliešte najčastejšie vyskytujú v lesoch a na lúkach, sú situácie, keď môžu preniknúť aj na náš pozemok. Ako sa pred nimi môžete chrániť? Pripravte si tento domáci prostriedok proti kliešťom na záhradu a minimalizujete riziko neželaných návštevníkov.

Takto vyrobíte účinný prípravok na ošetrenie záhrady proti kliešťom.
Foto: shutterstock/KPixMining

Na svete žije približne 900 druhov kliešťov a asi 11 z nich sa nachádza na Slovensku. Najčastejšie sa zdržiavajú na trávach a kríkoch s maximálnou výškou do 150 cm. Ako sa vyhnúť stretnutiu s týmito parazitmi? Prípravok proti kliešťom v záhrade ich účinne odoženie.

Aký druh prípravku na ošetrenie záhrady proti kliešťom? Môžete ho vyrobiť doma. Takto ochránite seba a svojich domácich miláčikov pred uhryznutím

Kliešte čakajú na svoju korisť a keď sa s ňou stretnú, zahryznú sa do kože. Najzraniteľnejšie miesta sú za ušami, na hlave, krku, ramenách, slabinách a pod kolenami, pretože tu je koža najtenšia. Tieto parazity sú prenášačmi mnohých chorôb vrátane lymskej boreliózy, babeziózy a ricketsiózy škvrnitej horúčky.

Prípravok na kliešte v záhrade si môžete pripraviť sami. Potrebujete:

200 ml vody,

200 ml jablčného octu,

2 polievkové lyžice liehu,

10 až 20 kvapiek čajovníkového alebo eukalyptového oleja.

Prípravok na kliešte v záhrade si môžete pripraviť sami. Kliešte nemajú radi silné vône, čajovníkový olej ich účinne odpudí.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Všetky zložky zmiešajte a nalejte do fľaše s rozprašovačom. Roztok nastriekajte na kríky, trávy a všetky miesta, kde máte podozrenie na výskyt kliešťov. Ošetrenie opakujte po každom daždivom dni.

Čo odpudzuje kliešte u ľudí? Domáci produkt si vyrobíte v priebehu chvíľky. Namažte si pokožku a kliešťov sa nebudete báť

Ak sa chystáte na prechádzku do lesa alebo na lúku, radšej sa dobre pripravte, pretože to sú obľúbené biotopy kliešťov. Pomôcť vám môže domáci sprej z čajovníkového oleja, oleja z citrónovej trávy, mätového oleja alebo tymiánového oleja. Zrieďte vybraný olej v rastlinnom oleji – približne 5 kvapiek na 20 ml oleja – a potom si ním namažte telo. Kliešte nemajú radi silné vône, takže sa im nebude chcieť zostať na našej pokožke a dodatočné mazanie im znemožní voľný pohyb a s najväčšou pravdepodobnosťou odpadnú. Treba však mať na pamäti, že domáci prípravok funguje maximálne hodinu a pol.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako účinne odpudiť kliešte? Vyskúšajte túto zeleninu

Nielen levanduľa odpudzuje komáre. Táto bežná rastlina pôsobí aj na kliešte

The post Takto vyrobíte účinný prípravok na ošetrenie záhrady proti kliešťom. Postriekajte kríky a stromy. Vyradíte tým všetkých appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie