Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Takto zistíte, či sa vo vašom dome pohybujú pavúci. Mnoho ľudí tieto príznaky ignoruje

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Christine Bird). Často sa mylne považujú za príznaky plesní, ktoré vznikajú pri nadmernej vlhkosti. V skutočnosti sú však dôkazom toho, že sa v našom dome môže nachádzať kŕdeľ pavúkov. Tieto škvrny by vás mali znepokojovať. Prezradíme vám, čo robiť, aby ste sa ich raz a navždy zbavili. Prezradíme vám, […]
Menej ako 1 min. min.

22.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Christine Bird).

Často sa mylne považujú za príznaky plesní, ktoré vznikajú pri nadmernej vlhkosti. V skutočnosti sú však dôkazom toho, že sa v našom dome môže nachádzať kŕdeľ pavúkov. Tieto škvrny by vás mali znepokojovať. Prezradíme vám, čo robiť, aby ste sa ich raz a navždy zbavili.

Prezradíme vám, čo robiť, aby ste sa ich raz a navždy zbavili.
Foto: shutterstock/Christine Bird

Hoci pavúky vo všeobecnosti nie sú nebezpečné, mnohým ľuďom sa pri pohľade na ne robí nevoľno. Zlou správou je, že sa môžu vo vašom dome objaviť nepozorovane, dokonca ani nevystúpia z jeho zákutí. Zanechávajú však určité stopy, ktoré by vás mali znepokojovať. Na povrchu vyzerajú ako plesne.

Takto zistíte, že sú stále v dome

Je ťažké nájsť niekoho, komu neprekážajú viditeľné škvrny na strope. Čierne bodky, ktoré pripomínajú rozliaty atrament alebo hustý maz, zvyčajne spôsobujú pavúkovce. Drobné živočíchy sa v lete ľahko dostanú do našich miestností cez otvorené okná alebo balkónové dvere. Keď si nájdu pohodlné miesto – tmavé a vlhké – nepotrebujú nič viac.

Keď sa rozhodnú usadiť v našich štyroch kútoch, začnú naplno prejavovať svoj potenciál, ktorý sa okrem iného prejavuje zanechávaním ich trusu na stenách. Majú prevažne hnedú farbu, ale môžu byť aj žlté, biele, čierne alebo sivé. Problém sa začne zväčšovať vo chvíli, keď si všimneme špinavé škvrny v blízkosti kuchyne. Hoci nepredstavujú hrozbu pre naše zdravie, sú nevzhľadné a nehygienické. Pozrite sa, čo môžete urobiť, aby ste im vo svojej domácnosti zabránili.

Čo pavúky nemajú radi? Len trochu týchto byliniek

Najdôležitejším bodom v celom procese prevencie usídlenia pavúkov v našom dome je pravidelné čistenie. Ak budeme priestory, v ktorých žijeme, udržiavať v poriadku, stratia pre pavúkovce svoju príťažlivosť. Tieto malé tvory neznášajú vôňu čistoty a sviežosti, takže skvelým riešením, ako sa ich zbaviť, bude pestovanie mäty alebo levandule.

Tieto malé tvory neznášajú vôňu čistoty a sviežosti.
Foto: shutterstock/NakarinZ

Bylinky pomôžu nielen odohnať nepozvaných hostí, ale stanú sa aj užitočným dekoratívnym prvkom. Dajú sa použiť aj v kuchyni. Okrem toho je dobré zostrojiť osviežovač vzduchu na báze esenciálneho oleja v citrónových tónoch. Na jeseň je dobrým spôsobom rozložiť po dome gaštany a žalude. Napokon sa môžete vybaviť aj chemickými prípravkami zakúpenými v obchode.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vkrádajú sa do vášho domova pavúky? Existuje spôsob, ako ich obísť. Toto je to, čoho sa boja ako ohňa

Tieto rastliny odpudzujú pavúky. Budú sa vášmu domu vyhýbať ako blázni

The post Takto zistíte, či sa vo vašom dome pohybujú pavúci. Mnoho ľudí tieto príznaky ignoruje appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie