Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Talentovaného izraelského cyklistu zabil opilý řidič. Timor se připravoval na závody v Česku

Jednadvacetiletý Guy Timor byl členem izraelského národního týmu v dráhové a silniční cyklistice. Tragický osud ho potkal během jeho posledního tréninku před velkým závodem Grand Prix v České republice. Opilý řidič auta se snažil ujet policistům, kteří ho pronásledovali kvůli nedbalé jízdě. Při honičce projel na červenou a najel do cyklisty, informoval izraelský web The Times of […]
Menej ako 1 min. min.

Jednadvacetiletý Guy Timor byl členem izraelského národního týmu v dráhové a silniční cyklistice. Tragický osud ho potkal během jeho posledního tréninku před velkým závodem Grand Prix v České republice. Opilý řidič auta se snažil ujet policistům, kteří ho pronásledovali kvůli nedbalé jízdě. Při honičce projel na červenou a najel do cyklisty, informoval izraelský web The Times of Israel.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda malého motocyklu s náklaďákem v Rychnově. Motorkář na místě zemřel

Dvacetiletého mladíka ihned zadržela policie, při jízdě bez řidičského průkazu ho už předtím chytila několikrát. Později se ukázalo, že dokonce žádný nikdy nevlastnil, napsal web The Sun.

Timor začal jezdit už v osmi letech. Podle jeho trenéra Tzachiho Bogena je smrt cyklisty obrovskou a bolestivou ztrátou. „Je neuvěřitelné, jak nám v jediném okamžiku vzali přítele,“ řekl. „Přišli jsme o člověka, který se uměl rozdávat, a nejlépe to bylo vidět na způsobu jeho jízdy. Cyklistika se zdá být individuálním sportem, ale týmová práce hraje významnou roli. Guy byl vždy člověkem, který se staral hlavně o úspěch týmu,“ dodal.

Hold svému zesnulému příteli a kolegovi vzdal i závodník Yonatan Turgeman. Zároveň si postěžoval, že izraelské silnice nejsou pro cyklisty bezpečné. „Každá vyspělá země má cyklistickou infrastrukturu, ale naše země ne. Nedokážeme se chránit,“ řekl médiím.

Timor reprezentoval Izrael na mistrovství Evropy a světa. Získal několik medailí, například letos na mistrovství Izraele v dráhové cyklistice vybojoval druhé místo. Stříbro měl i ze závodů v silniční cyklistice do 23 let.

Izrael loni zaznamenal značný nárůst počtu úmrtí v dopravních nehodách. Smrtelných nehod přibylo oproti roku 2022 o dvě procenta, na silnicích zemřelo přes 300 lidí, uvedlo Mezinárodní dopravní fórum.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Děti při nehodě u Vyškova nepřežily i proto, že nebyly v autosedačkách. Řidič před jízdou pil

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie