Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Talian ukázal, čo do fašírok pridáva. Tajomstvo je jedna zložka. „Ako od babičky“

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/italiasecrets/). Špagety sú nepochybne najobľúbenejším cestovinovým jedlom na svete. Základom je paradajková omáčka a cestoviny, no niekto pridáva aj fašírky. Talian sa podelil o tajomstvo, ako ich vyrobiť tak, aby chutili lahodne. Špagety na taliansky spôsob s mäsovými guľkami.Foto: instagram.com/italiasecrets/ Jedlá z cestovín s paradajkovou omáčkou a rôznymi druhmi […]
2 min.

18.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/italiasecrets/).

Špagety sú nepochybne najobľúbenejším cestovinovým jedlom na svete. Základom je paradajková omáčka a cestoviny, no niekto pridáva aj fašírky. Talian sa podelil o tajomstvo, ako ich vyrobiť tak, aby chutili lahodne.

Špagety na taliansky spôsob s mäsovými guľkami.
Foto: instagram.com/italiasecrets/

Jedlá z cestovín s paradajkovou omáčkou a rôznymi druhmi mäsových guľôčok sú v južnom Taliansku mimoriadne obľúbené. V priebehu rokov boli veľmi obľúbené aj medzi talianskymi prisťahovalcami v New Yorku, ktorí mali prístup k bohatšej ponuke mäsa ako v Taliansku. Fenomén špagiet a mäsových guľôčok sa začal v roku 1888, keď sa objavil prvý recept.

Špagety na taliansky spôsob s mäsovými guľkami. Kuchár prezradil svoje tajomstvo

Na instagramovom profile @italiasecrets sa objavil recept na omáčku a aj dokonalé špagetové fašírky. Za zmienku stojí, že Taliani uprednostňujú menšie fašírky a často ich podávajú so zapečenými cestovinami na báze vajec. Na prípravu mäsových guľôčok budete potrebovať:

mleté ​​mäso,

chlieb,

Konzervované paradajky bez šupky,

mlieko,

cesnak,

Cibuľa,

petržlen,

1 vajce,

Parmezán a syr pecorino,

Korenie: soľ a čierne korenie.

Tajomstvom úspešného jedla je však podľa kuchára chlieb. Nakrájajte niekoľko plátkov, natrhajte ich na malé kúsky a vložte do misy. Zalejeme mliekom a premiešame. Do druhej misky dáme mäso, pridáme parmezán, nastrúhame cesnak a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Chlieb namočený v mlieku vyžmýkame a pridáme do misy s mäsom a ostatnými prísadami.

Vytvorte talianske mäsové guľky s cestovinami. Budete sa cítiť ako v Ríme

Všetko dochutíme korením a soľou a vypracujeme na jednotnú hmotu. Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčko. Talian prezradil, že z jedného vajíčka bude stačiť polovica. Znova premiešajte všetky ingrediencie. Vytvarujte malé mäsové guľky a položte ich na tanier v blízkosti.

Teraz je čas na omáčku. Do hrnca nalejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú na malé plátky a paradajky z konzervy. Dochutíme soľou a korením a varíme 20 minút.

„Presne ako u babky“

– priznal kuchár po ochutnaní omáčky.

Fašírky opečieme na panvici na olivovom oleji. Keď sú hnedé, pridajte ich do omáčky. Nakoniec omáčku (bez mäsových guľôčok) prelejte do samostatnej panvice a premiešajte s cestovinami. Posypeme parmezánom a pecorinom, porciu dáme na tanier a ozdobíme fašírkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Studený tvarohový koláč môjho detstva. Najlepší koláč so želé a ovocím

Kedy je najlepšie osoliť vodu na zemiaky? Tento detail je veľmi dôležitý

The post Talian ukázal, čo do fašírok pridáva. Tajomstvo je jedna zložka. „Ako od babičky“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie