Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto infúzia ochráni paradajky pred škodcami. Pre zdravé ovocie pravidelne zalievajte

12.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/MrGajowy3 shutterstock/Mohd Syis Zulkipli). Paradajky na balkónoch a záhradách sa už pestujú. To všetko vďaka počasiu, ktoré je tento rok mimoriadne priaznivé pre rast priesad. Čo však robiť na ochranu rastliny pred škodcami? Pravidelne ju týmto nálevom zalievajte a vychutnávajte si veľké a zdravé plody. Paradajky sa často pestujú […]
Menej ako 1 min. min.

12.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/MrGajowy3 shutterstock/Mohd Syis Zulkipli).

Paradajky na balkónoch a záhradách sa už pestujú. To všetko vďaka počasiu, ktoré je tento rok mimoriadne priaznivé pre rast priesad. Čo však robiť na ochranu rastliny pred škodcami? Pravidelne ju týmto nálevom zalievajte a vychutnávajte si veľké a zdravé plody.

Paradajky sa často pestujú na balkónoch a záhradách.
Foto: Pixabay/MrGajowy3 shutterstock/Mohd Syis Zulkipli

Paradajky sa často pestujú na balkónoch a záhradách. Ich ovocie sa dá použiť na prípravu šalátov, omáčok a konzerv. Takéto domáce paradajky chutia na chlebíkoch výborne. Sadenice sa preto oplatí chrániť pred škodcami a dodatočne urýchliť rast rastlín. Vďaka nálevu z bobkových listov budete zbierať bohatú a zdravú úrodu.

Pestovanie paradajok. Pôda, poloha a zálievka

Paradajky možno pestovať v skleníku, fóliovníku aj na balkóne. Na týchto miestach im musíme poskytnúť humóznu, priepustnú a vyživenú pôdu s dostatkom dusíka. Jej pH by sa malo pohybovať medzi 5,5 a 6,5 .

Sadenice by mali byť umiestnené na slnečnom mieste, kde budú mať prístup svetla po dobu 6-8 hodín. Na správny rast potrebujú veľa vody, ale nemôžeme ich prelievať, pretože začnú hniť. Ako ich teda správne hydratovať?

Najlepšie je zalievať paradajky metódou „zdola nahor“. Za týmto účelom vložte kvetináče do veľkej misy s vodou. To umožní koreňom piť dostatok vody. Po presadení do zeme ich zalievame každých 4-5 dní.

Ako sa rastlina neustále vyvíja, zalievame ju menej často, ale pravidelne. Najlepšie je to urobiť ráno alebo večer. Nalejte vodu z kanvy priamo do pôdy, pričom dávajte pozor na listy a stonky.

Ako sa rastlina neustále vyvíja, zalievame ju menej často, ale pravidelne.
Foto: Pixabay/Manon25s

POZRITE TIEŽ AJ: Kedy postriekať čerešňu proti červíkom? Starý otec sa vždy držal tohto dátumu. Škodcovia v hrôze utekali

Veľké a zdravé ovocie. Domáca infúzia pre paradajky

Na paradajky odporúčame pripraviť nálev z bobkových listov, vďaka ktorému získame veľké a bohaté plody a tiež ochránime sadenice proti škodcom. Bobkové listy obsahujú vitamíny A, E a B. Okrem toho obsahujú aj cenné minerálne látky ako železo, vápnik, zinok či horčík. Ako si z nich teda vyrobiť hnojivo?

Stačí vhodiť 4 alebo 5 bobkových listov do pohára a zaliať 1 litrom teplej prevarenej vody. Nádoba by mala byť tesne uzavretá a odložená na niekoľko hodín. Po tomto čase môžeme sadenice paradajok zaliať týmto domácim nálevom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Posilňujúce hnojivo so škoricou. Polievajte ním svoje sadenice paradajok, aby boli silné a zdravé

Tieto rastliny nevysádzajte vedľa tují. V opačnom prípade rýchlo uhynú

The post Táto infúzia ochráni paradajky pred škodcami. Pre zdravé ovocie pravidelne zalievajte appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie