Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto krajina je lídrom v ťažbe Bitcoinov

Ruský prezident Vladimir Putin počas prejavu na Východnom ekonomickom fóre uviedol, že Rusko sa stalo jedným z lídrov ťažby Bitcoinov, uvádza správa News Bitcoin. Hlavným dôvodom je prebytok energie, ktorý našiel svoje využitie na Sibíri. Vhodné chladné podmienky podporili rast sektoru v celej krajine. Rusko sa stáva jedným z lídrov ťažby Bitcoinu Aj keď Rusko […]
Menej ako 1 min. min.

Ruský prezident Vladimir Putin počas prejavu na Východnom ekonomickom fóre uviedol, že Rusko sa stalo jedným z lídrov ťažby Bitcoinov, uvádza správa News Bitcoin. Hlavným dôvodom je prebytok energie, ktorý našiel svoje využitie na Sibíri. Vhodné chladné podmienky podporili rast sektoru v celej krajine.

Rusko sa stáva jedným z lídrov ťažby Bitcoinu

Aj keď Rusko výrazne posilnilo v oblasti ťažby Bitcoinu, celosvetovým lídrom ostáva USA, pričom na druhom mieste je Čína. Rusko tak obsadzuje tretiu priečku, no ak bude trend v krajine pokračovať, môže dobehnúť Čínu. Jedným z hlavným pozitívnych faktorov bola aj legalizácia ťažby v Rusku.

Podľa novej legislatívy budú môcť ťažbu kryptomien vykonávať právnické osoby a podnikatelia registrovaní u vlády. V činnosti bude možné pokračovať aj bez registrácie, ale iba za predpokladu, že spotreba energie ostane v istých limitoch. A to naozaj otvára dvere komukoľvek.

Rusko plánuje investovať do kryptomien. Zdroj: shutterstock.com/Ms. Li

Note: There is a poll embedded within this post, please visit the site to participate in this post’s poll.

Nový zákon povolil tiež obchodovanie so zahraničnými digitálnymi aktívami na ruských blockchainových platformách. Všetky tieto kroky vedú k tomu, že Rusko má konečne jasne stanovenú legislatívu a právny rámec pre digitálne meny.

Lepšie využitie energie

Vladimir Putin vo svojom prejave taktiež upozornil pred možnými účinkami šírenia ťažby na Sibíri. Vysvetlil, že pre rozvoj krajiny sú relevantné aj iné spôsoby využitia tejto energie. Odvetvia ako výstavba bytov alebo výrobné zariadenia využijú túto energiu efektívnejšie.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Hashrate na rekordných maximách

Vyjadrenia Vladimira Putina prichádzajú v čase, keď bitcoinová sieť zaznamenala rekordný hashrate, ktorý reprezentuje priemerný odhadovaný počet hashov za sekundu produkovaných ťažiarmi v sieti. Tento vzostup môžeme pozorovať na grafe nižšie (podľa údajov Glassnode).

Hashrate Bitcoinu. Zdroj: Glassnode

Je obzvlášť zaujímavé, aký veľký záujem je o ťažbu Bitcoinu aj napriek tomu, že ťažiari čelia nízkym zárobkom. Navyše neustále rastie i náročnosť ťažby, čo ťažiarom opäť neprospieva. V konečnom dôsledku sa tak väčšina z nich presúva do ťažobných poolov, ktoré poskytujú omnoho menšie, zato však stabilné zisky.

Ak sa viac zaujímate o ťažbu kryptomien, odporúčame vám pozrieť sa aj na nasledujúce video:

The post Táto krajina je lídrom v ťažbe Bitcoinov appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie