Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto maska je poklad, ktorý objavili už naše babičky. Tri zložky a nepotrebujete botox! Vyžehlí vrásky ako žehlička

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Hoci drogérie doslova praskajú vo švíkoch s ponukou kozmetiky pre každý typ pleti, čoraz viac ľudí sa vracia k domácim metódam starostlivosti o pleť, ktoré boli obľúbené už za čias našich babičiek. Niet divu, že ich sláva pretrváva. Tento produkt je známy v gastronómii, ale nie každý vie, […]
Menej ako 1 min. min.

17.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Prostock-studio).

Hoci drogérie doslova praskajú vo švíkoch s ponukou kozmetiky pre každý typ pleti, čoraz viac ľudí sa vracia k domácim metódam starostlivosti o pleť, ktoré boli obľúbené už za čias našich babičiek. Niet divu, že ich sláva pretrváva. Tento produkt je známy v gastronómii, ale nie každý vie, že je aj skutočným „zabijakom“ vrások.

Vyskúšajte masku na vrásky len z 3 ingrediencií. Všetky nájdete v kuchyni.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Naše babičky, ktoré nemali na výber takú širokú škálu rôznych produktov si dokázali poradiť inak. Na starostlivosť o pleť používali produkty, ktoré mali jednoducho doma, napríklad v chladničke. Mnohé z nich sa v kozmetike používajú dodnes.

Najmä preto, že voľbou prírodnej, doma vyrobenej kozmetiky môžete ušetriť veľa peňazí. Načo vyhadzovať peniaze za drahý botox alebo drahé krémy, keď vám na krásnu a hladkú pleť bez vrások postačí pár ingrediencií z kuchyne?

Zemiaky sa používajú aj v kozmetike.
Foto: shutterstock/Natallia Ploskaya

Príkladom je zemiaková múka. Už dávno sa používala napríklad na liečbu zaparenín v oblastí plienok. Trochu zemiakovej múky pridanej do kúpeľa pomáhalo deťom zbaviť sa potenia. Nie každý však vie, že zemiaková múka je ideálna na ošetrenia proti starnutiu! A prečo? Pretože zemiaková múka je bohatá na vitamíny skupiny B a vitamín E, známy aj ako „vitamín mladosti“.

Zemiaková múka na vrásky. Funguje ako botox

Tento vitamín má mnoho prospešných vlastností, ktoré môžu výrazne spomaliť tvorbu vrások. Predovšetkým neutralizuje pôsobenie voľných radikálov, ktoré sú zodpovedné za proces starnutia. Zabraňuje tiež narušeniu bunkových membrán, čím chráni vnútro buniek pred prenikaním voľných radikálov. Regeneruje a stimuluje kožné bunky, vďaka čomu pokožku spevňuje a vrásky vyhladzuje.

Pravidelná aplikácia vitamínu E na tvár nielen vyhladí vrásky, ale aj odstráni tmavé kruhy pod očami a sfarbenie pleti. Má tiež antiedematózne, upokojujúce, ochranné a vyhladzujúce účinky.

Maska zo zemiakovej múky. Ako ju pripraviť?

Zemiaková maska pomáha redukovať tmavé kruhy pod očami, starnúce škvrny, vyhladzuje a rozjasňuje pokožku.
Foto: shutterstock/mirzamlk

Maska zo zemiakovej múky pôsobí na pleť takmer ako botox. Účinky budú viditeľné už po prvom použití. Vďaka tejto maske bude pokožka oveľa hydratovanejšia, pružnejšia, napnutá a viditeľne hladká. Zemiaková múka bude pôsobiť aj ako jemný peeling.

Ako si doma pripravíte masku zo zemiakovej múky? Nie je nič jednoduchšie. Potrebujete jednu polievkovú lyžicu zemiakovej múky, 1 polievkovú lyžicu kefíru a 1 bielok. Najprv zmiešajte múku s kefírom, a potom pridajte rozšľahaný bielok. Zmes by mala byť dobre premiešaná. Takto pripravenú zmes naneste na čistú a suchú tvár, krku a dekolt. Nechajte pôsobiť 15 minút, a potom dôkladne opláchnite vlažnou vodou. Nakoniec sa môže naniesť ľahký krém. Maska zo zemiakovej múky prinesie najlepšie výsledky, ak sa aplikuje 1 – 2 krát týždenne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mrkvové pleťové masky. Naneste ich na tvár a účinok uvidíte po 10 minútach

Prírodný botox za pár eur? Je to možné. Všetko, čo potrebujete, je jedna známa zložka

The post Táto maska je poklad, ktorý objavili už naše babičky. Tri zložky a nepotrebujete botox! Vyžehlí vrásky ako žehlička appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie