Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto polievka je ideálna na jar. Ak do nej pridáte túto ingredienciu, jej chuť vás úplne prekvapí

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave). Jar je skvelým obdobím na prípravu ľahších jedál so sezónnymi plodinami. Takéto jedlo je náš návrh. V tomto jedle nájdete to najlepšie z najlepšieho. Jeho chuť je zásluhou tejto zmesi ingrediencií. Ideálna zeleninová polievka na jarFoto: shutterstock/Sea Wave Jar je čas, keď namiesto ťažkých a mäsitých jedál […]
Menej ako 1 min. min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave).

Jar je skvelým obdobím na prípravu ľahších jedál so sezónnymi plodinami. Takéto jedlo je náš návrh. V tomto jedle nájdete to najlepšie z najlepšieho. Jeho chuť je zásluhou tejto zmesi ingrediencií.

Ideálna zeleninová polievka na jar
Foto: shutterstock/Sea Wave

Jar je čas, keď namiesto ťažkých a mäsitých jedál prechádzame na ľahšie jedlá. Rezne a dusené mäsové jedlá idú bokom a namiesto nich pripravujeme ovocné alebo zeleninové polievky. Práve o nich chceme dnes povedať niekoľko slov. Príprava tejto polievky je triviálna. Predtým si však pripravte kurací vývar. Mäso, ktoré ste uvarili, sa vám neskôr bude hodiť, preto ho rozhodne nevyhadzujte. Okrem základnej zeleniny pridajte ešte jednu. Ide o kúsok kalerábu, ktorý nie vždy používame do našich jedál.

Jarná zeleninová polievka
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova

Recept na zeleninovú polievku s kuracím mäsom

Ingrediencie na vývar:

400 g kuracieho mäsa,

veľká mrkva

kúsok zeleru

koreň petržlenu,

2 bobkové listy,

3 guľôčky nového korenia,

soľ,

korenie.

Ostatné zložky:

polovica hlávky mladej kapusty,

100 g žltej alebo zelenej fazule,

2 mrkvy,

polovica hlávky malého karfiolu,

2 paradajky,

4 väčšie zemiaky,

malá hlávka kalerábu,

polovica zväzku kôpru,

lyžica masla,

soľ,

korenie.

Ako základ si pripravte kurací vývar
Foto: shutterstock.com/beats1

Spôsob prípravy:

Prvým krokom je príprava vývaru. Všetku zeleninu dôkladne ošúpte a umyte. Z kurčaťa odstráňte všetky nečistoty a prebytočnú kožu. Všetko vložte do väčšieho hrnca a zalejte vodou. Pridajte nové korenie, bobkový list a malé množstvo soli a korenia. Všetko varte zakryté 45 minút, pričom z vrchu občas odstráňte usadeniny.

Keď sa vývar uvarí, vyberte z neho všetky produkty a odložte bokom, aby vychladol. Zeleninu rozdeľte na menšie kúsky, kuracie mäso oddeľte od kosti.

Teraz je čas pripraviť ostatné zložky. Kapustu nakrájajte, karfiol rozdeľte na ružičky, fazuľu rozdeľte na menšie kúsky a odrežte konce. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky, kaleráb tiež postrúhajte.

Paradajky sparte a odstráňte z nich šupku, potom ich nakrájajte na kocky. Kôpor opláchnite, osušte a nakrájajte nadrobno.

Do hrnca pridajte maslo a osmažte na ňom kúsky zemiakov. Smažte 5 minút a hneď potom pridajte zvyšok zeleniny, ale zatiaľ nepridávajte paradajky. Všetku zeleninu smažte ďalších 6 minút.

Potom všetko zalejte horúcim vývarom a varte asi 15 minút. Nakoniec pridajte nakrájané paradajky, zeleninu zbavenú vývaru a kúsky kuracieho mäsa. Celé to podľa potreby dochuťte soľou a korením. Vrch ozdobte nasekaným kôprom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zakalený vývar je minulosťou. Účinné metódy pre dokonale čistú polievku

Ako dlho môže vývar zostať v chladničke? S týmto jednoduchým trikom vydrží až týždeň

The post Táto polievka je ideálna na jar. Ak do nej pridáte túto ingredienciu, jej chuť vás úplne prekvapí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie