Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto postava Harryho Pottera je horšia ako Voldemort. Desí dokonca aj Kinga. Prirovnal ju k Hannibalovi

3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@harrypotter). Keď sa opýtate na meno najväčšieho zloducha z univerza Harryho Pottera, väčšina by ukázala na Voldemorta. Výnimkou je Stephen King. Ten v recenzii napísal, že v piatom diele sa objavila ešte horšia postava. Prirovnal ju k Hannibalovi Lecterovi. Keď sa opýtate na meno najväčšieho zloducha z univerza Harryho […]
Menej ako 1 min. min.

3.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@harrypotter).

Keď sa opýtate na meno najväčšieho zloducha z univerza Harryho Pottera, väčšina by ukázala na Voldemorta. Výnimkou je Stephen King. Ten v recenzii napísal, že v piatom diele sa objavila ešte horšia postava. Prirovnal ju k Hannibalovi Lecterovi.

Keď sa opýtate na meno najväčšieho zloducha z univerza Harryho Pottera, väčšina by ukázala na Voldemorta.
Foto: youtube.com/@harrypotter

„Harry Potter“ je séria siedmich fantasy románov, ktoré napísala J. K. Rowlingová. Vychádzali v rokoch 1997 až 2007. Medzitým sa rozhodlo o prenesení príbehu na sklenené plátno. V novembri 2001 mal premiéru prvý film: „Harry Potter a Kameň mudrcov„. Do kín boli uvedené ďalšie pokračovania. Hlavnou zápletkou každého dielu bol boj čarodejníkov proti čarodejníkovi Voldemortovi.

Aký bol Voldemort? Jeho skutočné meno bolo Tom Riddle

Voldemort bol od začiatku vykresľovaný ako najväčší nepriateľ Harryho a jeho priateľov. Zabil Potterových rodičov a plánoval sa zbaviť aj jeho. V prvých častiach filmu vzbudzuje Voldemort taký strach, že sa postavy boja vysloviť jeho meno. Hovoria o ňom ako o „tom, ktorého meno sa nedá vysloviť“ alebo „viete kto“. Vo filmoch túto postavu stvárnil Ralph Fiennes a fanúšikovia po celom svete si myslia, že sa to podarilo dokonale. V „Harrym Potterovi“ nechýbajú ani ďalší zloduchovia, napríklad Bellatrix Lestrangeová, Lucius Malfoy, Peter Pettigrew a profesor Quirrell. Podľa Stephena Kinga je tu ešte jedna postava, ktorá vzbudzuje strach a obavy. Ide o ženu, ktorá sa objavila v knihe Harry Potter a Fénixov rád, piatom diele.

Voldemort bol od začiatku vykresľovaný ako najväčší nepriateľ Harryho a jeho priateľov. Zabil Potterových rodičov a plánoval sa zbaviť aj jeho.
Foto: youtube.com/@harrypotter

Profesorka Umbridgeová je horšia ako Voldemort? Stephen King to tvrdí

Americký časopis Entertainment Weekly požiadal Kinga o recenziu piateho dielu. Spisovateľ sa špecializuje na hororovú literatúru a je autorom hororov, ktoré sa zaradili medzi klasiku žánru, ako napríklad „Mučenie zvierat“ a „Osvietenie“. Napísal, že fantasy román nemôže existovať bez veľkého zloducha. Podľa neho je najväčším zloduchom Dolores Umbridgeová, učiteľka obrany proti čiernej mágii. Vo filmoch ju hrala Imelda Staunton.

Jemne sa usmievajúca Dolores Umbridgeová s dievčenským hlasom, ropuchovitou tvárou a zovretými krátkymi prstami je najväčším predstieraným zloduchom od čias Hannibala Lectera.

Stephen priznal. Dodal, že učiteľ bol taký desivý, že sa deti báli ísť potom do školy zo strachu, že by mohli na ceste stretnúť niekoho podobného. Táto postava mu pripadala nepríjemná a zaujímavá zároveň. Chcel, aby sa z nej poučil, a túžil obracať ďalšie stránky knihy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

„Harry Potter“ ho priviedol na samotný vrchol. Potom takmer padol na úplné dno

Kvíz – Poznáte ich z „Harryho Pottera“. Viete, v akých inscenáciách ešte hrali?

The post Táto postava Harryho Pottera je horšia ako Voldemort. Desí dokonca aj Kinga. Prirovnal ju k Hannibalovi appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie