Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto rastlina je elixírom mladosti. Urobte si z nej masku a vaša pleť bude hladká ako hodváb

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sanjiv Shukla). Nemusíte míňať peniaze na drahé krémy alebo procedúry v kozmetických salónoch, aby ste sa tešili z krásnej pleti. Existuje iný, úplne prirodzený spôsob, ako vyzerať mlado, ktorý vašu pleť vyživí v priebehu chvíľky. Jedna z najlepších domácich pleťových masiek je totiž vyrobená zo semien podceňovanej rastliny. Senovka […]
Menej ako 1 min. min.

3.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sanjiv Shukla).

Nemusíte míňať peniaze na drahé krémy alebo procedúry v kozmetických salónoch, aby ste sa tešili z krásnej pleti. Existuje iný, úplne prirodzený spôsob, ako vyzerať mlado, ktorý vašu pleť vyživí v priebehu chvíľky. Jedna z najlepších domácich pleťových masiek je totiž vyrobená zo semien podceňovanej rastliny.

Senovka grécka je na Slovensku málo cenená, čo je škoda, pretože je tajomstvom mladistvého vzhľadu mnohých ľudí na celom svete.
Foto: shutterstock/Sanjiv Shukla

Senovka grécka je rastlina z čeľade bôbovitých. U nás nie je veľmi populárna, čo je škoda, pretože jej semená môžu mať pozitívny účinok na organizmus a môžu byť užitočné pri každodennej starostlivosti.

Prírodná kozmetika obsahujúca výťažok z tejto rastliny sa čoraz častejšie používa na zvládnutie účinkov plynúceho času. Ich cena nie je vôbec nízka. Masku zo senovky si však nemusíte kupovať v drogérii. Ak chcete ušetriť, skúste si ju vyrobiť sami a používať ju ako alternatívu k drahým omladzujúcim procedúram v kozmetických salónoch.

Senovka grécka na tvár je „prírodný botox“. Vaša pleť bude potom hladká ako hodváb

Používanie extraktu zo semien rastlín, ako je senovka grécka, na tvár môže priniesť skvelé výsledky, pretože má silné hydratačné a vyživujúce vlastnosti, zlepšuje pevnosť a pružnosť pokožky.

Senovka grécka má silné hydratačné a vyživujúce vlastnosti, zlepšuje pevnosť a pružnosť pokožky.
Foto: shutterstock/Madeleine Steinbach

Bežne sa nachádza aj v spevňujúcej kozmetike na tvár, krk a dekolt, ako aj v pleťových vodách na celé telo. Senovka grécka je ideálna pre rôzne typy pleti. Najlepšie však pôsobí na zrelú a suchú pleť, ako aj na problematickú pleť alebo pleť, ktorá bojuje s nedokonalosťami, napríklad s hyperpigmentáciou.

Ako si vyrobiť omladzujúcu pleťovú masku zo senovky gréckej?

Príprava omladzujúcej pleťovej masky nie je náročná. Dve polievkové lyžice semienok senovky gréckej nasypte do stredne veľkého hrnca, zalejte ich vriacou vodou a zakryté nechajte 20 minút odstáť. Nechajte vychladnúť. Pridajte do nej svoj obľúbený íl a dôkladne premiešajte, aby zmes pripomínala hustú kašu.

Naneste na tvár na 15 – 20 minút, potom zmyte a naneste na tvár svoj obľúbený hydratačný krém. Takto postupujte 1-2 krát týždenne. Vaša pleť by sa mala po niekoľkých aplikáciách vyhladiť a škvrny budú menej viditeľné.

Účinky po použití masky zo senovky vás potešia.
Foto: shutterstock/Evgenyrychko

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Málokto po nej siahne. Zabudnutá rastlina urýchľuje metabolizmus a spaľovanie tukov

Päť byliniek, ktoré pomáhajú udržať hladinu cukru pod kontrolou. Pite aspoň raz denne

The post Táto rastlina je elixírom mladosti. Urobte si z nej masku a vaša pleť bude hladká ako hodváb appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie