Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto rastlina je v Ázii na prvom mieste. Udrží vašu pokožku hydratovanú a regenerovanú

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/chaechaebyv). Ázijská starostlivosť o pleť je čoraz viac cenená, pretože práve tamojší obyvatelia sa môžu pochváliť najkrajšou a najzdravšou pleťou. Nie je preto divu, že ich tak radi napodobňujeme v snahe dosiahnuť podobný efekt. Jednou z rastlín, ktoré sú v Ázii veľmi cenené, je pandán. Zistite, aké má vlastnosti […]
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/chaechaebyv).

Ázijská starostlivosť o pleť je čoraz viac cenená, pretože práve tamojší obyvatelia sa môžu pochváliť najkrajšou a najzdravšou pleťou. Nie je preto divu, že ich tak radi napodobňujeme v snahe dosiahnuť podobný efekt. Jednou z rastlín, ktoré sú v Ázii veľmi cenené, je pandán. Zistite, aké má vlastnosti a prečo je takou obľúbenou voľbou na starostlivosť o tvár.

Aké má vlastnosti pandán a prečo je takou obľúbenou voľbou na starostlivosť o tvár.
Foto: shutterstock/chaechaebyv

Pandan je rastlina, ktorá vonia po vanilke a vyznačuje sa ostnatými listami. Používa sa nielen v kuchyni alebo v prírodnej medicíne, ale je skvelá aj na starostlivosť o tvár. Existuje dôvod, prečo sa výťažok z tejto rastliny pridáva do mnohých kozmetických prípravkov. Povieme vám, prečo by ste mali pandánu venovať pozornosť.

Ázijská rastlina, ktorá dokáže zázraky. Čo sa oplatí vedieť o pandane?

Pandán je rastlina, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie, ako aj z Oceánie.
Najbežnejším druhom tejto rastliny je pandán voňavý.

Tento druh rastie v mangrovových lesoch a ústiach riek. Vyznačuje sa tenkým kmeňom a ostnatými listami. V závislosti od druhu môže pandán kvitnúť plodmi alebo kalichmi. Je to rastlina, ktorá zároveň vyzerá zaujímavo a má mnoho cenných vlastností.

Pandán pomáha zmierňovať zápaly, upokojuje pokožku, popáleniny od slnka a urýchľuje hojenie rán.
Foto: pexels/Anna Shvets

Pandan nielenže bojuje proti bolestiam hlavy a pomáha znižovať stres, ale je vysoko cenený aj v kozmetike. Okrem iného pomáha zmierňovať zápaly, upokojuje pokožku, popáleniny od slnka a urýchľuje hojenie rán.

Starostlivosť o tvár a pandán. Ako táto rastlina ovplyvňuje našu pleť?

V ázijskej starostlivosti o pleť sú cenené najmä listy a plody rastliny pandán. Sú známe najmä pre svoje tonizujúce a normalizujúce vlastnosti. Pri pravidelnom používaní pomáhajú obnoviť prirodzené pH pleti a vyrovnávať jej rovnováhu.

Kozmetika s obsahom pandánu tiež pomáha regulovať tvorbu kožného mazu a sťahovať póry. Okrem toho majú ochranný účinok proti škodlivým vonkajším faktorom. Z tohto dôvodu sa prírodné výťažky z plodov a listov tejto nezvyčajnej ázijskej rastliny čoraz častejšie pridávajú do mnohých výrobkov.

Pandan výrazne regeneruje a hydratuje pokožku.
Foto: shutterstock/COOL IMAGES Studio

Odporúčajú sa aj ľuďom, ktorí trpia suchou pokožkou, pretože pandán má silný hydratačný účinok, vďaka ktorému je pokožka nielen silne hydratovaná, ale aj hladká.

Okrem toho kozmetika vyrobená z tejto rastliny pomáha regenerovať pokožku a má aj účinok proti starnutiu, pričom odstraňuje nedokonalosti a zlepšuje pevnosť pleti. Preto sa oplatí nasledovať príklad Ázijčanov a zaradiť pandán do každodennej starostlivosti o tvár.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nielen do varenia. Dajte hrsť do hrnca a zalejte vodou. Vrásky zmiznú a to je len začiatok

Zbieram ich na svojich prechádzkach. Je to môj „prírodný“ botox. Aplikujte na 20 minút a sledujte, ako vrásky miznú

The post Táto rastlina je v Ázii na prvom mieste. Udrží vašu pokožku hydratovanú a regenerovanú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie