Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto zelenina pôsobí ako produkt 3 v 1. Krtkovia a kliešte sa na vašu záhradu ani nepozrú

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Orest lyzhechka). V záhrade sa môžu objaviť neželaní hostia, a to krtkovia, kliešte alebo hraboše. Ako sa ich rýchlo a účinne zbaviť? Vyskúšajte prírodné riešenie a zasaďte rastlinu, ktorú škodcovia neznášajú. Ako sa rýchlo a účinne zbaviť kliešťov, krtkov a hrabošov? Zasaďte chren.Foto: shutterstock.com/Orest lyzhechka Chren je mohutná rastlina […]
Menej ako 1 min. min.

25.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Orest lyzhechka).

V záhrade sa môžu objaviť neželaní hostia, a to krtkovia, kliešte alebo hraboše. Ako sa ich rýchlo a účinne zbaviť? Vyskúšajte prírodné riešenie a zasaďte rastlinu, ktorú škodcovia neznášajú.

Ako sa rýchlo a účinne zbaviť kliešťov, krtkov a hrabošov? Zasaďte chren.
Foto: shutterstock.com/Orest lyzhechka

Chren je mohutná rastlina príbuzná brokolici, kapuste a kelu, ale na rozdiel od svojich príbuzných z čeľade kapustovitých sa chren pestuje pre svoj štipľavý a korenistý koreň. Pestovanie chrenu je naozaj jednoduché. Vďaka silne sa rozširujúcim koreňom chren rýchlo ovládne záhradu, preto je najlepšie pestovať ho v kvetináči alebo v záhradnom záhone.

Ako vyrobiť sadenice chrenu? Pestovanie v záhrade

Chren sa zvyčajne sadí na jar, keď teplota pôdy dosiahne minimálne 8 °C, a rýchlo rastie, aby boli korene na jeseň pripravené na zber. Vyžaduje plné slnko a dobre odvodnenú pôdu. Vyberte si slnečné miesto v záhrade s úrodnou, dobre odvodnenou pôdou bez kameňov, koreňov a iných nečistôt. Dá sa pestovať aj v nádobách, ale budete potrebovať hlboký a veľký kvetináč. Upozorňujeme, že chren môže rásť búrlivo a vytláčať okolité rastliny. Preto ho niektorí záhradníci vysádzajú do zakopaných nádob v zeleninovej záhrade, aby obmedzili jeho šírenie.

Odrezky zasaďte pod uhlom 45 stupňov do hĺbky približne 3 – 4 cm.

Rozložte ich do riadkov vzdialených od seba približne 70-75 cm.

Medzi sadenicami dodržujte vzdialenosť približne 15 cm.

Nezabudnite nevysádzať chren na miestach po kapustách. Táto rastlina tiež patrí do tej istej čeľade, ktorá môže spôsobiť niektoré choroby a napadnutie škodcami.

Škodcovia v záhrade. Ako sa ich zbaviť? Krtkov, hrabošov a kliešte udržíte na uzde

Chren je takzvaným liekom na všetko zlé, aj pokiaľ ide o škodcov, ktorí vás vyrušujú počas pobytu v záhrade. Namiesto toho, aby ste sa uchyľovali k chemickým prípravkom proti krtkom, hrabošom alebo kliešťom, je lepšie vysadiť túto rastlinu na pozemku. Najlepšie medzi záhonmi a pod ovocnými stromami. Chren obyčajný bude vďaka svojej vôni pôsobiť ako „štít“. Svojou prítomnosťou podráždi hlodavce a pavúkovce do takej miery, že sa nebudú chcieť usadiť na vašich zelených plochách. Navyše ho využijete v kuchyni, napríklad na nakladanie uhoriek.

Chren svojou vôňou odpudzuje kliešte, krtkov a hraboše.
Foto: shutterstock.com/Orest lyzhechka

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zrolujte ho do guľôčky a položte do záhrady. Krtkovia a iní škodcovia sa nadobro odsťahujú

Krtko už nebude vytvárať kopčeky vo vašej záhrade. Vieme, ako sa ho humánne zbaviť

The post Táto zelenina pôsobí ako produkt 3 v 1. Krtkovia a kliešte sa na vašu záhradu ani nepozrú appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie