Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Táto zmes posilní vaše sadenice paradajok. Zelenina bude zdravšia a chutnejšia ako zvyčajne

05.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/SophiaMartin). Pre mnohých záhradkárov bol marec obdobím intenzívnej práce v záhradách. Vtedy sa veľa ľudí rozhodlo zasadiť paradajky ako sadenice. Ak ste to urobili aj vy a vaše semiačka vyzerajú mizerne, vyskúšajte tieto triky. Tu sú „lektvary“, ktoré posilnia imunitu zeleniny. Sadenice paradajok: starostlivosť. V ťažkých chvíľach podporte zeleninu […]
Menej ako 1 min. min.

05.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/SophiaMartin).

Pre mnohých záhradkárov bol marec obdobím intenzívnej práce v záhradách. Vtedy sa veľa ľudí rozhodlo zasadiť paradajky ako sadenice. Ak ste to urobili aj vy a vaše semiačka vyzerajú mizerne, vyskúšajte tieto triky. Tu sú „lektvary“, ktoré posilnia imunitu zeleniny.

Sadenice paradajok: starostlivosť. V ťažkých chvíľach podporte zeleninu týmto odvarom.
Foto: Pixabay/SophiaMartin

Paradajky sú na Slovensku už roky veľmi obľúbené. Sú cenené najmä pre svoju chuť, zdravotné vlastnosti a široké využitie v kuchyni. Ich pestovanie a starostlivosť nie sú zložité, ale stojí za to vedieť, ako môžete rastliny podporiť. Ak vaše sadenice paradajok nevyzerajú príťažlivo a zjavne chradnú, zalejte ich touto zmesou.

Sadenice paradajok: starostlivosť. V ťažkých chvíľach podporte zeleninu týmto odvarom

Pestovanie paradajok samozrejme začína výsevom semien. Ak chcete získať zdravé sadenice, stojí za to vybrať si kvalitné semená. Dôležitou otázkou je aj termín sejby, ktorý zvyčajne spadá do obdobia medzi koncom februára a začiatkom marca. Po umiestnení semien do špeciálnych nádob treba zelenine zabezpečiť správnu teplotu, primeranú vlhkosť a prístup svetla. Po zasiatí semien a objavení sa prvých sadeníc by ste sa mali postarať o zalievanie.

V procese pestovania sadeníc paradajok je tiež dôležité ich prerezávať. Keď dosiahnu asi 15 centimetrov, je dobré ich zrezať späť na jeden alebo dva silné výhonky. Pri starostlivosti nezabúdajme na prihnojovanie.

Domáci a účinný spôsob, ako posilniť priesady paradajok, je zaliať ich cibuľovým odvarom. Všetko, čo musíte urobiť, je uvariť tri šálky zeleninových šupiek v hrnci s piatimi šálkami vody. Potom nechajte zmes dva dni bokom a je hotová. Po uplynutí tejto doby stačí vývar scediť a rozriediť v 2,5 litri studenej vody. Touto zmesou polievajte sadenice paradajok ráno raz týždenne.

Takto vyživíte sadenice paradajok. Toto hnojivo si môžete vyrobiť takmer zadarmo.
Foto: Pixabay/monicore

Takto vyživíte sadenice paradajok. Toto hnojivo si môžete vyrobiť takmer zadarmo

Ak nemáte šupky z cibule alebo je pre vás šúpanie tejto zeleniny nočnou morou, máme druhý návrh. Ďalšou zmesou, ktorá bude priaznivo pôsobiť aj na sadenice paradajok, je tá na báze žihľavy. Stačí nazbierať kilogram listov rastlín, nasekať ich a zaliať 10 litrami vody. Pripravenú tekutinu odložte na 8-14 dní, počas ktorých bude prebiehať proces fermentácie. Dôležité je, že sa oplatí miešať obsah škatuľky každý deň. Po tejto dobe treba žihľavové hnojivo zriediť vo vode v pomere 1:10 a pripravenou zmesou môžete zaliať sadenice paradajok. Takto ich hnojíme raz za 10-14 dní.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto sa paradajky sadiť nedajú. Záhradník ukazuje chyby, ktorých sa najčastejšie dopúšťame

Babička podľa tohto princípu sadí paradajky do tunela. Potom ich zozbiera niekoľko kilogramov naraz

The post Táto zmes posilní vaše sadenice paradajok. Zelenina bude zdravšia a chutnejšia ako zvyčajne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie