Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ťažba Bitcoinov a budúcnosť AI: Nové príležitosti pre ťažiarov

V posledných rokoch sme boli svedkami značného nárastu nákladov na energiu, ktoré ovplyvňujú rôzne odvetvia, vrátane kryptomenového trhu. Ťažiari Bitcoinov, ktorí kedysi považovali svoju činnosť za veľmi ziskovú, teraz čelia novým výzvam. S poklesom odmien za ťažbu a zvyšovaním nákladov na energiu sa mnohí obracajú k alternatívnym technológiám, ako je umelá inteligencia (AI), aby si […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných rokoch sme boli svedkami značného nárastu nákladov na energiu, ktoré ovplyvňujú rôzne odvetvia, vrátane kryptomenového trhu. Ťažiari Bitcoinov, ktorí kedysi považovali svoju činnosť za veľmi ziskovú, teraz čelia novým výzvam. S poklesom odmien za ťažbu a zvyšovaním nákladov na energiu sa mnohí obracajú k alternatívnym technológiám, ako je umelá inteligencia (AI), aby si udržali konkurencieschopnosť a ziskovosť.

Bitcoinová ťažba, ktorá bola kedysi považovaná za lukratívnu investíciu, sa stáva čoraz menej výnosnou kvôli halvingu – udalosti, ktorá sa koná každé štyri roky a znižuje odmenu za vyťažený blok na polovicu. Tento proces má za cieľ kontrolovať infláciu Bitcoinu, ale má tiež priamy dopad na príjmy ťažiarov. V dôsledku toho sa niektorí ťažiari obracajú na AI, ktorá im môže pomôcť optimalizovať procesy, znížiť náklady a zvýšiť efektivitu.

Podľa správy spoločnosti CoinShares sa očakáva, že ťažiari budú čeliť výraznému nárastu nákladov v dôsledku halvingu, pričom náklady na elektrinu a celkové výrobné náklady sa takmer zdvojnásobia. Táto situácia núti ťažiarov hľadať nové stratégie, ako napríklad optimalizáciu energetických nákladov, zvyšovanie efektivity ťažby a nákup hardvéru za lepšie ceny. Niektoré spoločnosti, ako napríklad BitDigital, Hive a Hut 8, už generujú príjmy z AI, zatiaľ čo TeraWulf a Core Scientific majú existujúce operácie AI alebo plány na ich rozšírenie.

Významným príkladom je spoločnosť Core Scientific, ktorá začala využívať AI a vysoko výkonné výpočty (HPC) na zlepšenie svojich operácií. Po partnerstve s CoreWeave v hodnote 6,7 miliardy dolárov, ktoré im umožnilo využívať výkonné GPU od spoločnosti Nvidia na spustenie ich AI modelov, sa ich akcie viac ako zdvojnásobili. Marathon Digital tiež skúma možnosti integrácie AI do svojich operácií, pričom ich CEO spomenul, že novšie stroje zdvojnásobujú výpočtový výkon bez zvýšenia spotreby energie.

Tento trend ukazuje, že ťažba Bitcoinov sa môže čoraz viac presúvať na miesta so zvýšenou energetickou bezpečnosťou, zatiaľ čo investície do AI rastú na stabilnejších miestach. Ťažiari, ktorí sa dokážu prispôsobiť a diverzifikovať svoje operácie, môžu nájsť nové príležitosti na udržanie ziskovosti v rámci rýchlo sa meniaceho trhu.

Príspevok Ťažba Bitcoinov a budúcnosť AI: Nové príležitosti pre ťažiarov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie