Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Technická analýza Bitcoinu 6. mája 2024

Bitcoin, najznámejšia kryptomena na svete, pokračuje v svojom dynamickom pohybe na trhu, pričom 6. mája 2024 predstavuje ďalší zaujímavý deň plný volatilných pohybov a technických signálov. S vnútrodenným rozsahom medzi 63 657 USD a 65 489 USD, obchodníci čelia prostrediu, kde neistota a príležitosti idú ruka v ruke. Oscilátory ako index relatívnej sily (RSI) a […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin, najznámejšia kryptomena na svete, pokračuje v svojom dynamickom pohybe na trhu, pričom 6. mája 2024 predstavuje ďalší zaujímavý deň plný volatilných pohybov a technických signálov. S vnútrodenným rozsahom medzi 63 657 USD a 65 489 USD, obchodníci čelia prostrediu, kde neistota a príležitosti idú ruka v ruke. Oscilátory ako index relatívnej sily (RSI) a Stochastic naznačujú neutralitu s náznakmi kúpnej sily, zatiaľ čo kĺzavé priemery odhaľujú rozporuplný obraz.

Na hodinovom grafe Bitcoin (BTC) sme boli svedkami dramatickej sekvencie cenových akcií, kde sa cena vyšplhala na maximum 65 513 USD, len aby následne prudko klesla. Tento vývoj naznačuje, že silná nákupná dynamika bola náhle prerušená výrazným výpredajom, čo poukazuje na potrebu opatrnosti a hľadanie úplného potvrdenia býčích vzorov pred vstupom do obchodu.

Pohľad na štvorhodinový graf ukazuje stabilnejší býčí trend, kde postupný vzostup počas niekoľkých dní kulminoval na úrovni okolo 65 513 USD. Tento trend naznačuje, že obchodníci by mali zvážiť vstupné body blízko kĺzavých priemerov alebo predchádzajúcich úrovní odporu, ktoré teraz slúžia ako podpora, približne na úrovni 64 000 USD, aby zostali v súlade so širším rastovým trendom.

Denný graf BTC/USD rozširuje perspektívu a ukazuje silné zotavenie z nedávneho minima 56 500 USD. Následné býčie výkyvy zdôrazňujú konzistentnú vzostupnú dynamiku. Obchodníci by mohli zvážiť vstup do obchodov v rozmedzí 62 000 až 63 000 USD, využívajúc predchádzajúce úrovne odporu ako podporu, s cieľom maximalizovať zisky z prevládajúcej vzostupnej trajektórie.

Podľa nedávnych správ Bitcoin pokračuje v zotavovaní a vrátil sa nad úroveň 65 000 USD, pričom zaznamenal nárast o 2,10%. Tento pozitívny vývoj môže byť čiastočne pripísaný rozhodnutiu Federálneho rezervného systému a prejavu Jeroma Powella, ktoré priniesli určitú úľavu trhom. Napriek tomu, že Bitcoin ešte neprekonáva historické maximá, trh zostáva vo fáze konsolidácie, ktorá by mohla trvať niekoľko týždňov. Dôležité úrovne na sledovanie sú podpora na úrovni 57 000 USD a odpor okolo 71 500 – 73 000 USD.

V tejto fáze je dôležité, aby obchodníci zostali informovaní a prispôsobili svoje stratégie aktuálnym trhovým podmienkam. Sledovanie technických ukazovateľov, ako sú kĺzavé priemery a oscilátory, môže poskytnúť cenné informácie o možných vstupných a výstupných bodoch. Avšak, ako vždy, je dôležité pamätať na to, že investovanie do kryptomien nesie so sebou vysokú mieru rizika a je potrebné vykonávať dôkladnú due diligence pred akýmikoľvek obchodnými rozhodnutiami.

Zdroj: TradingView

Príspevok Technická analýza Bitcoinu 6. mája 2024 je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie