Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Technická analýza Bitcoinu: dešifrovanie grafov

Svet kryptomien je dynamické a neustále sa vyvíjajúce prostredie, v ktorom môže najmenší posun v náladách na trhu vyústiť do výrazných cenových pohybov. Bitcoin, vlajková loď kryptomien, stojí na čele tohto volatilného trhu a púta pozornosť obchodníkov aj investorov. Technická analýza slúži ako kompas v tomto búrlivom mori a poskytuje náhľad na potenciálne smerovanie trhu […]
Menej ako 1 min. min.

Svet kryptomien je dynamické a neustále sa vyvíjajúce prostredie, v ktorom môže najmenší posun v náladách na trhu vyústiť do výrazných cenových pohybov. Bitcoin, vlajková loď kryptomien, stojí na čele tohto volatilného trhu a púta pozornosť obchodníkov aj investorov. Technická analýza slúži ako kompas v tomto búrlivom mori a poskytuje náhľad na potenciálne smerovanie trhu prostredníctvom štúdia modelov, trendov a objemov.

Bitcoin na svojom 1-hodinovom grafe vykazoval zaujímavý vzor – inverznú formáciu hlavy a ramien okolo úrovne 61 500 USD. Tento obrazec sa tradične považuje za býčí indikátor, ktorý naznačuje možný obrat predchádzajúceho klesajúceho trendu. Potvrdenie tejto formácie, ktoré by sa potvrdilo prelomením nad úroveň rezistencie 62 000 USD, by mohlo signalizovať zmenu dynamiky trhu v prospech býkov.

K zložitosti analýzy prispieva aj skutočnosť, že na 4-hodinovom grafe sa odhaľuje formácia klesajúceho kanála, ktorá sa tiahne od maxima na úrovni 65 144 USD po minimum na úrovni 58 456 USD. Prerazenie nad hornú hranicu tohto kanála, najmä v blízkosti hranice 62 000 USD, by mohlo ďalej potvrdiť býčí príbeh o zvrate.

Aktuálna cena Bitcoinu sa nachádza na úrovni 61 570 USD, čo odráža značnú volatilitu, ktorá charakterizuje posledné obchodné seansy. Na dennom grafe sa okolo nedávneho minima na úrovni 58 456 USD nachádza býčia sviečková formácia kladivko, ktorá sa často interpretuje ako predzvesť potenciálneho obratu po klesajúcom trende. Sprievodný nárast objemu v deň poklesu naznačuje vrchol predaja, čo naznačuje, že najhorší predajný tlak mohol opadnúť, čím sa potenciálne vytvára priestor pre rastový trend.

Na 1-hodinovom grafe BTC/USD pokles z 62 458 USD na približne 61 500 USD v spojení s nárastom objemu podčiarkuje silný predajný tlak, ktorý sa vyskytol. Ak sa cena stabilizuje na úrovni 61 500 USD a vytvorí býčí obratový vzorec, následné prelomenie hranice 62 000 USD by mohlo v obchodníkoch vzbudiť dôveru. Potenciálna stratégia výstupu pre tých, ktorí chcú tento pohyb využiť, by mohla zahŕňať zameranie sa na úrovne odporu medzi 62 500 a 63 000 USD.

Štvorhodinový graf BTC/USD ponúka širší pohľad na nedávny klesajúci trend Bitcoinu od vrcholu na úrovni 65 144 USD po dno na úrovni 58 456 USD, po ktorom nasledovalo mierne zotavenie do pásma 61 000 – 62 000 USD. Výrazný objem počas poklesu na 58 456 USD naznačuje bod kapitulácie – moment, keď sa veľký počet investorov vzdáva svojich pozícií, čo často znamená koniec klesajúceho trendu. Vstupný bod okolo 61 000 USD by sa mohol považovať za reálny, ak sa cena skonsoliduje, čo naznačuje základnú podporu.

Na záver možno konštatovať, že technická analýza grafov ceny Bitcoinu vykresľuje obraz trhu v potenciálnom bode obratu. Inverzný obrazec hlava a ramená spolu s možnosťou prerazenia klesajúceho kanála poskytuje býčí výhľad, ktorý môže obchodníkov lákať na zváženie dlhých pozícií. Rovnako ako pri všetkých formách obchodovania je však prvoradé riadenie rizika a náležitá obozretnosť. Prirodzená volatilita trhu s kryptomenami si vyžaduje opatrný prístup s jasnou stratégiou pre vstupné a výstupné body. Ako sa bude trh ďalej vyvíjať, všetky oči sa budú upierať na tieto technické ukazovatele, aby odhadli ďalší pohyb na ceste Bitcoinu.

Zdroj.: TradingView

Príspevok Technická analýza Bitcoinu: dešifrovanie grafov je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie