Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Technická analýza Bitcoinu, sága Mt Gox.

Trh s kryptomenami je často volatilný, ale niektoré udalosti môžu vyvolať výrazné reakcie, ako to bolo vidieť v prípade nedávnych správ o platbe Mt Gox. Oznámenie, že správca Mt Gox začne v júli vyplácať Bitcoiny veriteľom, vyvolalo na trhu vlny, ktoré prispeli k medvediemu trendu v cenovom vývoji Bitcoinu. Dňa 24. júna 2024 Bitcoin otvoril […]
Menej ako 1 min. min.

Trh s kryptomenami je často volatilný, ale niektoré udalosti môžu vyvolať výrazné reakcie, ako to bolo vidieť v prípade nedávnych správ o platbe Mt Gox. Oznámenie, že správca Mt Gox začne v júli vyplácať Bitcoiny veriteľom, vyvolalo na trhu vlny, ktoré prispeli k medvediemu trendu v cenovom vývoji Bitcoinu.

Dňa 24. júna 2024 Bitcoin otvoril na úrovni približne 64 384 USD a zaznamenal prudký pokles na vnútrodenné minimum 60 580 USD. Tento pokles sprevádzal prudký nárast objemu obchodovania, čo naznačuje silný predajný tlak, keďže investori reagovali na tieto správy. Prelomenie kľúčových úrovní podpory na 1-hodinovom a 4-hodinovom grafe naznačuje potenciál ďalšieho poklesu, pokiaľ sa neobjaví obratový vzorec.

Na dennom grafe sa ukazuje predĺžený klesajúci trend z maxima na úrovni 71 949 USD, pričom pretrvávajúci vysoký objem predaja poukazuje na medvedí sentiment medzi obchodníkmi. Dlhodobým držiteľom sa odporúča sledovať kritické úrovne podpory okolo 60 000 USD s možným výstupom, ak tieto úrovne zlyhajú, čo naznačuje ďalšie riziko poklesu.

Zdroj: TradingView

Sága Mt Gox je temným mrakom nad Bitcoinovou komunitou už roky. Krach burzy v roku 2014 v dôsledku masívneho hackerského útoku zanechal mnohých veriteľov bez peňazí. Nedávne presuny viac ako 140 000 BTC v hodnote približne 9 miliárd USD na jednu adresu v rámci plánov splácania zvýšili predajný tlak na Bitcoin.

Obchodníci a investori by mali byť opatrní a pred prijatím akýchkoľvek rozhodnutí zvážiť širšie nálady na trhu. Nadchádzajúce splácanie by mohlo viesť k zvýšenej volatilite, keďže trh očakáva potenciálny vplyv opätovného vstupu týchto prostriedkov do obehu. Je veľmi dôležité zostať informovaný a pripravený na rôzne scenáre vývoja situácie.

Pre tých, ktorí sa chcú orientovať v tomto turbulentnom období, sa odporúča sledovať aktualizácie trhu a technické ukazovatele. Oscilátory a iné nástroje technickej analýzy môžu poskytnúť pohľad na hybnosť trhu a potenciálne zvraty. Vzhľadom na jedinečné okolnosti súvisiace so splácaním Mt Gox však tradičná analýza nemusí plne zohľadniť reakciu trhu.

Záverom možno povedať, že správa o platbách spoločnosti Mt. Gox nepochybne otriasla trhmi a najbližšie týždne ukážu, ako bude Bitcoin odolný. Uvidíme, či táto udalosť povedie k dočasnému oslabeniu alebo k dlhodobejšej medvedej fáze. Investori by mali zostať ostražití a zvážiť celý rad stratégií na efektívne riadenie svojich portfólií v tomto neistom období.

Príspevok Technická analýza Bitcoinu, sága Mt Gox. je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie