Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Technické služby naskladnili 160 ton posypového štrku

O komunikácie v meste sa počas celého roka starajú naše Technické služby. Ide o približne 30 kilometrov ciest a 42 kilometrov chodníkov. Tie musia byť počas zimy zjazdné a posypané. Ako sú technické služby pripravené na zimnú sezónu? „Aktuálne sme naskladnili 30 ton posypovej soli a približne 160 ton posypového štrku,“ hovorí na úvod Peter […]
Menej ako 1 min. min.

O komunikácie v meste sa počas celého roka starajú naše Technické služby. Ide o približne 30 kilometrov ciest a 42 kilometrov chodníkov. Tie musia byť počas zimy zjazdné a posypané. Ako sú technické služby pripravené na zimnú sezónu?

„Aktuálne sme naskladnili 30 ton posypovej soli a približne 160 ton posypového štrku,“ hovorí na úvod Peter Jagoš zo spoločnosti Technické služby Žiar nad Hronom a dodáva, že  pri posýpaní používajú mix oboch materiálov.

„Rovnako máme na zimnú údržbu pripravenú aj techniku, a to konkrétne dva veľké sypače Mercedes Unimog, tri multikáry, dva traktory, tri malotraktory, jednonápravový nosič Ferrari, šmykom riadený nakladač Caterrpillar, v prípade potreby rýpadlo-nakladač Caterpillar a dodávkové vozidlá na presun pracovníkov,“ vymenúva ďalej Jagoš s tým, že na túto sezónu nedokupovali žiadny nový mechanizmus. „Techniku musíme mať pripravenú do 15. novembra, kedy nadobúda platnosť Operačný plán zimnej údržby. Aktuálne už strojom meníme nadstavby a pripravujeme ich na zimu,“ uviedol na záver Peter Jagoš.

Nezabudnite, mesto Žiar nad Hronom má zriadenú Horúcu linku zimnej údržby – 0915 317 044, na ktorú môžu Žiarčania volať 24-hodín denne v prípade, že nie je odhrnutý chodník, cesta či priechod pre chodcov.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie