Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tekvicová krémová polievka so zvyšnými zemiakmi

Zvyšné zemiaky patria medzi suroviny, ktoré mi pri prihlasovaní do newslettera spomínate najčastejšie. A chceli by ste na ne recepty. Tento je rýchly a jednoduchý a poradíte si vďaka nemu aj s kúskom tekvice. Zemiaky sú totiž na zahustenie polievky ako stvorené, o tom niet pochýb. Preto to tak mnoho ľudí aj robí. Nechá povariť […]
Menej ako 1 min. min.

Zvyšné zemiaky patria medzi suroviny, ktoré mi pri prihlasovaní do newslettera spomínate najčastejšie. A chceli by ste na ne recepty. Tento je rýchly a jednoduchý a poradíte si vďaka nemu aj s kúskom tekvice.

Zemiaky sú totiž na zahustenie polievky ako stvorené, o tom niet pochýb. Preto to tak mnoho ľudí aj robí. Nechá povariť ľubovoľnú zeleninu so zemiakmi, rozmixuje a krémová polievka je hotová.

No menej často nás napadne – práve vtedy, keď máme po ruke zvyšok zemiakov zo včerajška – že polievku je možné rozmixovať aj s vopred uvarenými zemiakmi.

Do polievky netreba veľa zemiakov (cca 100g) – preto, ak si potrebujete poradiť s väčším množstvom zemiakov, odporučila by som ich využiť do iného jedla. Napríklad na prípravu slivkových gulí, periek, lokší, zapekaných zemiakov, do kysnutých ciest, no inšpiráciu nájdete aj medzi týmito receptami.

Z hygienického hľadiska sa odporúča zjesť varené zemiaky v priebehu cca 3 až 5 dní od uvarenia – preto polievku nevarte do zásoby a snažte sa ju zjesť čo najskôr po uvarení.

Aby sa nestalo, že polievku pripravíte z päťdňových zemiakov a ďalších päť dní bude jej zvyšok čakať na zjedenie v chladničke, až z toho bude nejaký zdravotný malér.

Akékoľvek zvyšky varených potravín je potrebné minúť čo najskôr a už v momente, keď ich po prvý raz vkladáte do chladničky, je treba rozmýšľať, čo sa z nich bude dať najbližšie pripraviť.

Ak vám chýba inšpirácia práve v tejto kľúčovej chvíli, môžete ju nájsť v mojej novej knihe s názvom NevyhadzuJEM, ktorá vyjde 25. novembra. Nájdete v nej 80 receptov rozdelených do ôsmich kapitol – zemiaky, ryža a obilniny, cestoviny, mäso, pečivo, bielky a žĺtky, zelenina a ovocie.

Pozor, momentálne je v predpredaji za zvýhodnenú cenu a nájdete ju vo všetkých dobrých kníhkupectvách

KRÉMOVÁ TEKVICOVÁ POLIEVKA SO ZEMIAKMI

Množstvo: pre 8 osôb

Čas prípravy: 30 minút

SUROVINY:

1 cibuľa2 PL olivového oleja2 veľké strúčiky cesnakucca 600 g muškátovej tekvice (môže byť aj iný druh – maslová, hokkaido…)1 l vody alebo vývarusoľčierne korenie80 – 100 g varených zemiakov

POSTUP:

1. Na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte nahrubo nasekaný cesnak a nechajte rozvoňať.

2. Vsypte na kocky nakrájanú tekvicu, zalejte vodou (vývarom), osoľte, okoreňte a nechajte uvariť domäkka.

3. Potom pridajte varené zemiaky, nechajte ich prehriať, rozmixujte a podľa potreby ešte dochuťte.

Tipy:

ak vám zvýšila trocha šľahačkovej alebo rastlinnej smotany, môžete ňou polievku zjemniť, prípadne ňou nahradiť časť vody (vývaru)ak práve čosi pečiete, tekvicu miesto varenia môžete šupnúť do rúry a nechať zmäknúť pečením – ušetríte eketrinu / plyn a polievka bude mať plnšiu chuť

Príspevok Tekvicová krémová polievka so zvyšnými zemiakmi zobrazený najskôr do poslednej omrvinky.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie