Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Telegram integruje stablecoin Tether (USDT)

Telegram, jedna z popredných aplikácií na odosielanie správ s približne 900 miliónmi používateľov, plánuje rozšíriť svoju funkcionalitu tým, že zavedie mini-aplikácie a integruje stablecoin Tether (USDT) do svojho ekosystému. Táto inovácia umožní používateľom zapájať sa do transakcií peer-to-peer a iných kryptomenových operácií tak, že si to ani nemusia uvedomiť. Cieľom je sprístupniť kryptomeny širšiemu publiku […]
Menej ako 1 min. min.

Telegram, jedna z popredných aplikácií na odosielanie správ s približne 900 miliónmi používateľov, plánuje rozšíriť svoju funkcionalitu tým, že zavedie mini-aplikácie a integruje stablecoin Tether (USDT) do svojho ekosystému. Táto inovácia umožní používateľom zapájať sa do transakcií peer-to-peer a iných kryptomenových operácií tak, že si to ani nemusia uvedomiť. Cieľom je sprístupniť kryptomeny širšiemu publiku prostredníctvom intuitívnych a používateľsky prívetivých mechanizmov.

Podľa Justina Hyuna, riaditeľa investícií z TON Foundation, bude tento krok prínosom nielen pre používateľov, ale aj pre vývojárov, ktorí budú môcť nad blockchainom vrstvy-1 The Open Network (TON) vyvíjať rôzne obchodné aktivity, elektronický obchod, hry a platený obsah. Spustenie Tetheru na TON odstraňuje potrebu ďalších kryptomenových tokenov alebo komplikovaných prevodov, čo znamená, že používatelia môžu ľahko a bezpečne interagovať s mini-aplikáciami a blockchainom.

Hyun uvádza, že tieto mini-aplikácie, integrované priamo do Telegramu, sa môžu používať bez potreby sťahovania ďalších aplikácií. Toto prispieva k väčšiemu dosahu a rýchlejšej adopcii. Ako príklad uviedol hru Catizen, ktorá po prechode na TON zaznamenala nárast počtu používateľov z 600 000 za rok a pol na 2 milióny za dva mesiace.

Globálny dosah Telegramu spolu s podporou Tetheru umožňuje platforme obchádzať platobné obmedzenia uložené spoločnosťami Google a Apple. Tým sa tiež minimalizuje potreba miestnych platobných brán, čo môže byť pre vývojárov a používateľov veľkým prínosom.

Tento vývoj odráža snahu Telegramu a TON vrátiť sa k pôvodnej vízii, ktorá bola pozastavená po zásahu americkej Komisie pre cenné papiere a burzu (SEC) v roku 2020. Počiatočný projekt prevzali vývojári s otvoreným zdrojovým kódom, ktorí v roku 2021 vytvorili nadáciu TON na pokračovanie v práci na pôvodnej myšlienke. Teraz má Telegram v úmysle pokračovať vo svojom záväzku k blockchainu TON a rozvíjať ho prostredníctvom rôznych aplikácií a služieb.

Celkovo má táto stratégia potenciál zvýšiť prijatie kryptomien medzi bežnými používateľmi tým, že sa odstránia technické prekážky a ponúkne sa plynulý zážitok, ktorý môže viesť k širšiemu prijatiu a využívaniu blockchainových technológií v rámci sociálnych médií.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Telegram integruje stablecoin Tether (USDT) je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie