Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Temné pozadí žhářství na Karvinsku. Muž se měl mstít sociální pracovnici za její rozhodnutí

Spící rodinu vzbudil asi ve dvě hodiny ráno hluk požáru přicházející zvenčí. „Viděl jsem, že obě auta jsou v plamenech, houkl jsem na manželku, popadli jsme dceru a syna a rychle běželi dolů,“ popsal pro CNN Prima NEWS majitel vyhořelého domu Pavel Gajdziok. „Bylo to hrozné, měli jsme u sebe děti, které to všechno viděly,“ […]
Menej ako 1 min. min.

Spící rodinu vzbudil asi ve dvě hodiny ráno hluk požáru přicházející zvenčí. „Viděl jsem, že obě auta jsou v plamenech, houkl jsem na manželku, popadli jsme dceru a syna a rychle běželi dolů,“ popsal pro CNN Prima NEWS majitel vyhořelého domu Pavel Gajdziok. „Bylo to hrozné, měli jsme u sebe děti, které to všechno viděly,“ doplnila manželka Tamara Gajdzioková. Rodina pak v šoku sledovala, jak se hasiči snaží plameny uhasit.

ČTĚTE TAKÉ: Utíkali, aby si zachránili vlastní životy. Tohle nikdo nečekal, popisuje hasič peklo u Mezné

Vyšetřovatelé stanovili předběžně škodu na 5 milionů korun. Žhářský útok vyšetřuje policie. „Ve věci provádíme intenzivní vyšetřování a pachatel je v současné době ve vazbě,“ osvětlila pro CNN Prima NEWS okresní státní zástupkyně Gabriela Slavíková.

To je prozatím vše, co mohou orgány činné v trestním řízení říct, kvůli obzvlášť citlivé povaze případu. Žháře totiž zřejmě hnala touha po pomstě. „Domníváme se, že se mohlo jednat o naplnění nějaké výhružky, která souvisí s výkonem mého zaměstnání,“ popsala Gajdzioková.

Žena pracuje na odboru sociálně-právní ochrany dětí karvinského magistrátu. Jako sociální pracovnice měla na starosti případ, kdy se jednalo o odebrání dětí v problematické rodině. Právě otec těchto dětí má být údajně pachatelem žhářského útoku.

Rodina z Petrovic u Karviné je po shoření domu na dně. Řeší, kde vzít peníze na co nejrychlejší opravu domu. Pomoc přišla od přátel, kteří pro ně založili účet, kam mohou lidé přispívat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Požár v panelovém domě v Chomutově: Hasiči evakuovali 120 lidí, pro jednoho letěl vrtulník

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie