Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ten, kto pozná tento špeciálny hnoj, bude mať najlepšie čerešne

Máte v záhrade čerešne? Začnite ich hnojiť už teraz. Udržíte tak stromy zdravé a čoskoro prinesú bohaté ovocie. Aký je najlepší spôsob hnojenia čerešní? Vyskúšajte účinný a doma vyrobený prípravok. Žihľavový hnoj je skvelým spôsobom, ako po zime vyživiť čerešne. Môžeme si ho pripraviť sami doma. Toto hnojivo dokáže zázraky. Aké vlastnosti má žihľavový hnoj? […]
Menej ako 1 min. min.

Máte v záhrade čerešne? Začnite ich hnojiť už teraz. Udržíte tak stromy zdravé a čoskoro prinesú bohaté ovocie. Aký je najlepší spôsob hnojenia čerešní? Vyskúšajte účinný a doma vyrobený prípravok.

Žihľavový hnoj je skvelým spôsobom, ako po zime vyživiť čerešne. Môžeme si ho pripraviť sami doma. Toto hnojivo dokáže zázraky.

Aké vlastnosti má žihľavový hnoj?

Na jar potrebujú ovocné stromy, napríklad čerešne, veľa minerálnych látok. Preto má zmysel ich v tomto období hnojiť. Žihľavový hnoj nielenže povzbudí rastliny k plodeniu.

V žihľavovej hnojovici nechýba draslík a dusík, ktoré stimulujú rastliny k rastu. Okrem toho obsahuje horčík, vápnik, železo, kremík, organické kyseliny, ako aj minerálne soli. Bude to fantastické prírodné hnojivo pre čerešne.

Príprava žihľavového hnoja je naozaj jednoduchá. Takáto výživa navyše ochráni stromy pred hubovými chorobami a škodcami. Na prípravu budete samozrejme potrebovať žihľavu.

Osvedčené hnojivo pre čerešne

Na prípravu hnojiva je najlepšie vybrať mladé listy žihľavy, ktoré ešte nestihli odkvitnúť. Do plastového vedra dajte 1 kg nasekaných listov. Celé to zalejte vodou a odložte na teplé miesto.

Hnoj, ktorý bude ideálnym hnojivom pre čerešne, je najlepšie pripraviť mimo domu. Počas kvasenia nepríjemne zapácha. Hnojivo odložte na 2 týždne. Hnojivo sa oplatí každých pár dní premiešať.

Ako používať hnoj na hnojenie čerešní?

Pred aplikáciou zmiešajte tekutý hnoj s vodou v pomere 1:10. Takýmto spôsobom zalejte stromy. Tekutý hnoj bohatý na dusík a draslík je ideálny na hnojenie čerešní po zime.

S hnojením ovocných stromov je dobré začať už teraz. Ochránite ich tak pred chorobami a dostatočne ich posilníte pred plodením. Tento rok zalievajte čerešne žihľavovým hnojom. Konáre budú rodiť ovocie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie