Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tenistka Muchová měla nakročeno do finále US Open, pak ale soupeřka předvedla parádní obrat

Osmadvacetiletá Muchová, která nehrála od loňského září do letošního června kvůli zraněnému zápěstí, nedotáhla v utkání s Pegulaovou nadějně rozehraný vývoj, kdy získala první set a v tom druhém vedla 2:0. Podruhé za sebou prohrála v semifinále US Open s Američankou, vloni nestačila na pozdější šampionku Coco Gauffovou. ČTĚTE TAKÉ: Povedená generálka před tenisovým US Open. […]
Menej ako 1 min. min.

Osmadvacetiletá Muchová, která nehrála od loňského září do letošního června kvůli zraněnému zápěstí, nedotáhla v utkání s Pegulaovou nadějně rozehraný vývoj, kdy získala první set a v tom druhém vedla 2:0. Podruhé za sebou prohrála v semifinále US Open s Američankou, vloni nestačila na pozdější šampionku Coco Gauffovou.

ČTĚTE TAKÉ: Povedená generálka před tenisovým US Open. Talentovaná Češka ovládla prestižní turnaj

Tenistka I. ČLTK Praha Muchová prohrála s Pegulaovou i druhý vzájemný duel. Před třemi týdny na ni nestačila na turnaji v Cincinnati. Na US Open sice zahrála 34 vítězných míčů, doplatila ale na 40 nevynucených chyb. Nevyužila tak šanci dostat se do druhého grandslamového finále v kariéře a prvního od loňského Roland Garros.

Poslední českou finalistkou na US Open tak zůstává Karolína Plíšková. Ta bojovala o titul ve Flushing Meadows v roce 2016. Z českých tenistek vyhrála turnaj jen Hana Mandlíková v roce 1985.

Muchová zahájila utkání před zraky Martiny Navrátilové nebo Billie Jean Kingové sebejistě. Ve třetí hře odvrátila tři brejkboly a od stavu 2:1 povolila soupeřce už jen čtyři fiftýny. Získala zbývající čtyři hry po sobě a první set získala za 28 minut.

Také druhý set měla Muchová dobře rozehraný, díky brzkému brejku vedla 2:0. Pegulaová ale reagovala a čtyřmi hrami po sobě vývoj otočila. Česká tenistka srovnala, za stavu 4:5 ale čelila dvěma setbolům. První odvrátila, na druhý však udělala dvojchybu a Američanka vyrovnala. Muchová ztratila set poprvé na turnaji.

Před začátkem třetí sady opustila česká hráčka na chvíli kurt, úvod jí ale nevyšel. Pegulaová získala hned ve druhé hře brejk a utekla do vedení 3:0. Muchová se nevzdala a později dostala Američanku do několika těžkých situací, ta však všechny tři další brejkboly odvrátila. V osmém gamu si navíc za stavu 5:2 vypracovala vedení 40:0 a Muchová poslala na druhý mečbol míček do autu.

Do finále postoupila i Sabalenková

Šestadvacetiletá Sabalenková porazila turnajovou třináctku Navarrovou za hodinu a půl. Dvojnásobná vítězka Australian Open usiluje v New Yorku o třetí grandslamový titul a premiérový z US Open. Vloni nestačila ve finále na Gauffovou.

Sabalenková porazila Navarrovou podruhé ze tří vzájemných zápasů a navázala proti ní na letošní triumf z Roland Garros. Rodačku z New Yorku, která se do grandslamového semifinále dostala poprvé v kariéře, předčila v počtu vítězných míčů 34:13. Bělorusku nemuselo mrzet ani 34 nevynucených chyb. Do finále grandslamu se dostala počtvrté v kariéře.

Druhá hráčka světa Sabalenková získala první set díky dvěma brejkům. Ve druhé sadě sice zápas za stavu 5:4 nedopodávala, ve zkrácené hře ale získala od stavu 2:2 zbývajících pět míčků po sobě a utkání zakončila razantní smečí u sítě.

„Teď mi tu aplaudujete, ale to už je trochu pozdě,“ řekla s úsměvem Sabalenková směrem k fanouškům, kteří během zápasu podporovali její soupeřku. „Měla jsem až husí kůži, byla tu neuvěřitelná atmosféra. Emma hrála skvěle a jsem opravdu šťastná, že jsem tímhle těžkým semifinále prošla,“ doplnila Sabalenková.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Smutný konec děsivého příběhu. Olympionička politá hořlavinou zemřela, v Paříži běžela maraton

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie