Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento chlieb je najväčším spojencom štíhlej postavy. „Odvráti“ priberanie a dodáva pocit sýtosti

13.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Romanchini pexels/Andres Ayrton). Chcete schudnúť bez toho, aby ste sa museli vzdať chleba? Výber najlepšieho chleba na chudnutie závisí od viacerých faktorov. Tieto bochníky sú chutné a môžu podporiť vaše ciele v oblasti chudnutia. Chcete schudnúť bez toho, aby ste sa museli vzdať chleba?Foto: shutterstock/Romanchini pexels/Andres Ayrton Nájdenie toho […]
Menej ako 1 min. min.

13.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Romanchini pexels/Andres Ayrton).

Chcete schudnúť bez toho, aby ste sa museli vzdať chleba? Výber najlepšieho chleba na chudnutie závisí od viacerých faktorov. Tieto bochníky sú chutné a môžu podporiť vaše ciele v oblasti chudnutia.

Chcete schudnúť bez toho, aby ste sa museli vzdať chleba?
Foto: shutterstock/Romanchini pexels/Andres Ayrton

Nájdenie toho najlepšieho chleba na chudnutie môže byť kľúčom k dosiahnutiu vysnívanej postavy a strate prebytočných kíl. Niekomu sa to stále môže zdať protirečivé, ak vezmeme do úvahy, že už mnoho rokov pretrváva presvedčenie, že nejesť chlieb je istý spôsob, ako dosiahnuť lepšie výsledky pri chudnutí.

Nezabúdajte, že v procese chudnutia je dôležitá nielen vyvážená strava, ale aj pravidelná fyzická aktivita a preventívne testy. Predtým, ako urobíte akékoľvek zmeny vo svojich návykoch, stojí za to poradiť sa so svojím lekárom.

Aký chlieb je najlepší na chudnutie? Mnoho ľudí prestáva jesť chlieb

Ukázalo sa, že stále si môžete vychutnať sendviče a toasty bez priberania. Podľa dietologičky Priya Tew existuje okolo chleba veľa mýtov, ktoré s pravdou nemajú veľa spoločného.

„Chlieb má zlú povesť, ale ako dietológ stále verím, že ho ľudia môžu jesť. Ako pri každom jedle je základ zdravý rozum a striedmosť“

– svoj názor predstavila v rozhovore pre The Sun.

Ako príklad vyvážených jedál na báze chleba udala odborníčka toasty s vajíčkami a špenátom, ale aj sendviče s kuracím mäsom a šalátom.

„Nejedenie svojich obľúbených jedál vás môže prinútiť premýšľať o ich jedení. Potom ich zjete aj tak a v prebytku“

– dodala na záver a vysvetlila aj dôsledky vylúčenia chleba z jedálnička.

Aký chlieb je na chudnutie najzdravší?
Foto: shutterstock/Rafal Olkis

Aký chlieb je na chudnutie najzdravší? Jedzte bez pocitu viny

Chlieb je dôležitým zdrojom vlákniny a sacharidov, ktoré delíme na zložité a jednoduché. Ak sa chceme zbaviť nadbytočných kilogramov, nemusíme sa vzdať jedenia chleba. Oplatí sa vyberať rozumne a zamerať sa na produkty, ktoré majú vysokú nutričnú hodnotu a vyhýbať sa tým, ktoré obsahujú veľké množstvo jednoduchých cukrov.

Tu je päť druhov chleba, ktoré budú podľa dietológa z EatingWell dobre fungovať pri diéte.

Chlieb z naklíčeného obilia (tzv. esénsky chlieb). Je vyrobený z celých zŕn, takže obsahuje vlákninu a bielkoviny, vďaka ktorým sa budete cítiť sýti dlhšie. Zvyčajne má nižší obsah cukru.

Celozrnný chlieb je zdravá klasika. V jej zložení hľadajte ako prvú ingredienciu celozrnnú múku.

Kváskový chlieb. Kvások sa vyrába kvasením múky a vody, nie kvasníc. Proces fermentácie môže spôsobiť, že určité živiny v chlebe budú stráviteľnejšie. Cukor sa do nej väčšinou nepridáva.

Semienkový chlieb, ktorý obsahuje veľa živín vrátane vlákniny, bielkovín, zdravých tukov, vitamínov, minerálov a antioxidantov. Pomáha znižovať hladinu cholesterolu a semienka, ktoré obsahuje, dodávajú chrumkavosť.

Banánový chlieb. Najlepšie je, ak je vyrobený z celých zŕn, zdravých tukov a o niečo menšieho množstva cukru.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pijem každý večer a stres sa rozplynie. Prestala som mať problémy so zaspávaním

Ako spevniť pokožku na bruchu? Trikrát týždenne si vezmite kefku

The post Tento chlieb je najväčším spojencom štíhlej postavy. „Odvráti“ priberanie a dodáva pocit sýtosti appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie