Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento jednoduchý krémeš je moje eso v rukáve. Robím ho vždy, keď očakávam hostí

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk). Krémeš je jedným z najsofistikovanejších dezertov. Jedenie lahodného lístkového cesta obloženého zamatovým krémom sa vždy končí dodatočnou porciou. Hoci si mnohí ľudia myslia opak – príprava tejto pochúťky nie je vôbec náročná ani zložitá. Krémeš – lahodné lístkové cesto obložené zamatovým krémomFoto: shutterstock/Agnes Kantaruk Krémeš – známy […]
Menej ako 1 min. min.

23.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Krémeš je jedným z najsofistikovanejších dezertov. Jedenie lahodného lístkového cesta obloženého zamatovým krémom sa vždy končí dodatočnou porciou. Hoci si mnohí ľudia myslia opak – príprava tejto pochúťky nie je vôbec náročná ani zložitá.

Krémeš – lahodné lístkové cesto obložené zamatovým krémom
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Krémeš – známy pod mnohými názvami, z ktorých väčšina pochádza z nemeckého cremeschnitte a v doslovnom preklade znamená buď krémový rez alebo v niektorých prípadoch krémový koláč. Podľa historickej sociolingvistiky sa predpokladá, že počiatky krémešu siahajú do zmiešania dvoch kuchýň v rakúsko-uhorskej ríši.

Recept na krémeš, ktorý ma ešte nikdy nesklamal. Tento koláč zakaždým vyvolá rozruch

Pečenie krémeša nie je také ťažké, ako sa na prvý pohľad zdá. Celý proces prípravy zahŕňa niekoľko krokov, medzi ktoré patrí: príprava krému, pečenie hotového lístkového cesta, vrstvenie plátov s krémovou zmesou a chladenie celého dezertu.

Pečenie krémeša nie je také ťažké, ako sa na prvý pohľad zdá.
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Ingrediencie na cesto:

2 rolky lístkového cesta,

3 lyžice práškového cukru.

Ingrediencie na krémovú zmes:

500 ml mlieka,

200 g masla,

220 g cukru,

5 žĺtkov,

50 g pšeničnej hladkej múky,

1 lyžička vanilkového extraktu.

Domáci krémeš so zamatovým krémom. Postup prípravy:

Maslo vyberte z chladničky vopred, aby malo čas zmäknúť. Všetky žĺtky zmiešame s cukrom, múkou a vanilkovým extraktom. Pridajte jednu šálku mlieka (250 ml) a mixujte, kým sa prísady nespoja. Zvyšok mlieka nalejte do hrnca a priveďte do varu. Keď sa začne dvíhať, opatrne doň vlejte vaječnú zmes. Zmes za stáleho miešania varte približne 2 – 3 minúty, kým nezhustne.

Pripravte si pudingový krém
Foto: shutterstock/Jan_Mach

Keď sa krém uvarí, odložte hrniec so zmesou bokom, aby vychladol. Obidve rolky lístkového cesta položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Na niekoľkých miestach ich zľahka popichajte vidličkou, potom vložte plech do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte približne 10 minút. Po uplynutí tohto času vyberte cesto, aby vychladlo.

Maslo vyšľahajte mixérom na vysokých otáčkach, kým nebude nadýchané. Bez toho, aby ste prestali šľahať, postupne prilievajte vychladnutý pudingový krém. Miešajte, kým sa všetko nespojí. Výsledná zmes by mala byť homogénna, bez hrudiek a zamatovo hladká. Na jeden plát upečeného lístkového cesta natrite krém a prikryte ho druhým plátom. Nakoniec koláč posypte práškovým cukrom a vložte na niekoľko hodín do chladničky. Keď krém vychladne a stuhne, nakrájajte krémeš na kúsky a podávajte ho svojim potešeným hosťom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jablkový koláč – recept hodný svetového prvenstva. Je to minúta práce a dve minúty pečenia

Čokoládový koláč bez múky. So štyrmi ingredienciami vytvoríte úžasne dobrý dezert

The post Tento jednoduchý krémeš je moje eso v rukáve. Robím ho vždy, keď očakávam hostí appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie