Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento matematický hlavolam sa stal virálnym po celom internete. Len málo ľudí to dokázalo vyriešiť. Dokážete to Vy?

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/creozavr). Pred časom začal internetom kolovať matematický hlavolam, ktorý sa zdal byť celkom jednoduchý. Mnoho ľudí to však nedokázalo vyriešiť a poskytli nesprávne výsledky. Dokážete to správne vyriešiť pomocou svojich matematických znalostí? Precvičte si myseľ a otestujte svoju silu s našou matematickou hádankou. Hlavolam. Foto: súkromný […]
Menej ako 1 min. min.

03.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/creozavr).

Pred časom začal internetom kolovať matematický hlavolam, ktorý sa zdal byť celkom jednoduchý. Mnoho ľudí to však nedokázalo vyriešiť a poskytli nesprávne výsledky. Dokážete to správne vyriešiť pomocou svojich matematických znalostí? Precvičte si myseľ a otestujte svoju silu s našou matematickou hádankou.

Hlavolam.
Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/creozavr

Najdôležitejšia je postupnosť činností, teda poznatky zo štvrtého ročníka základnej školy

Poradie matematických operácií je kľúčom k vyriešeniu nielen tohto príkladu, ale akejkoľvek matematickej hádanky. Tieto vedomosti majú deti vo štvrtom ročníku základnej školy, takže s ich riešením by nemal byť problém.

Avšak pre malé zopakovanie hodín matematiky: najprv vykonáme operácie v zátvorkách, a potom umocňovanie, a potom násobenie alebo delenie a sčítanie alebo odčítanie. Pre tieto posledné dve akcie používame metódu „zľava doprava“.

POZRITE TIEŽ AJ: Záhadný hlavolam vyzýva ľudí, aby rozlúštili 3-ciferný kód

Podľa matematických princípov tento hlavolam začneme riešiť operáciou v zátvorkách, teda 7 – 5. Samozrejme, výsledkom je číslo 2. V takejto situácii je operácia nasledovná:

60 ÷ 5 (2) = ?

Pre mnohých ľudí môže byť tento zápis zaujímavý, pretože medzi číslom päť a zátvorkami nie je žiadny matematický symbol. Ak však vieme, že nedostatok takéhoto znamienka znamená, že je potrebné násobenie, celá operácia sa stáva jasnejšou, pretože si ju môžeme zapísať:

60 ÷ 5 × 2 = ?

V tomto prípade stačí použiť pravidlo„zľava doprava“, t.j. začnite delením 60 5, výsledkom čoho je 12. Potom vynásobíme 12 krát 2 a dostaneme výsledok 24. To znamená, že 60 ÷ 5 (7 – 5) = 24 .

Hlavolam – riešenie.
Foto: súkromný archív Pixabay/StockSnap Pixabay/creozavr

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kráľovský test pozornosti. Nájdite riešenie za menej ako 10 sekúnd

IQ test: Aké číslo chýba v rohu trojuholníka? Táto matematická hádanka nedá mnohým ľuďom v noci spať

The post Tento matematický hlavolam sa stal virálnym po celom internete. Len málo ľudí to dokázalo vyriešiť. Dokážete to Vy? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie