Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento nepríjemný problém s vlasmi sa týka mnohých žien a mužov. Ako sa s ním vyrovnať?

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladimir Gjorgiev). Tento problém s vlasmi je pomerne častý a môže veľmi sťažovať fungovanie. Málokto však vie, že sa s ním dá účinne bojovať. Najdôležitejšie je zistiť príčinu. Čo robiť, aby sa vlasy nemastili? Foto: shutterstock/Vladimir Gjorgiev Mastné vlasy môžu veľmi skomplikovať každodenný život. Tendencia k mastným vlasom je […]
Menej ako 1 min. min.

26.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladimir Gjorgiev).

Tento problém s vlasmi je pomerne častý a môže veľmi sťažovať fungovanie. Málokto však vie, že sa s ním dá účinne bojovať. Najdôležitejšie je zistiť príčinu.

Čo robiť, aby sa vlasy nemastili?
Foto: shutterstock/Vladimir Gjorgiev

Mastné vlasy môžu veľmi skomplikovať každodenný život. Tendencia k mastným vlasom je dôsledkom rôznych faktorov. Čo sa dá s tým robiť? Poradíme vám.

Čo robiť, aby sa vlasy nemastili? Najprv poznajte príčinu

Skôr ako odpovieme na otázku, čo robiť, aby sme zabránili mastným vlasom, zamyslime sa nad tým, čo to vlastne mastné vlasy sú a aké faktory môžu byť za tento proces zodpovedné.

Mastenie vlasov je úplne normálne a prirodzené. Rýchlosť tohto procesu sa však u jednotlivých ľudí líši. Za tento proces sú zodpovedné mazové žľazy. Vlasy produkujú maz, mastný sekrét, ktorý má ochrannú funkciu. U niektorých ľudí produkujú mazové žľazy nadmerné množstvo mazu v dôsledku poruchy funkcie mazových žliaz. Aké faktory sú zodpovedné za mastné vlasy? Medzi najčastejšie príčiny tohto stavu patria:

genetické podmienky;

endokrinné poruchy v tele;

nevhodná strava;

používanie nevhodných alebo nadmerných kozmetických prípravkov na každodennú starostlivosť o pokožku hlavy;

vystavenie dlhodobému stresu.

Čo na mastné vlasy? Zistite, čo spôsobuje tento problém

Aké je najlepšie riešenie pre mastné vlasy?
Foto: shutterstock/Studio Romantic

Aké je najlepšie riešenie pre mastné vlasy? Ak existuje problém, prvým krokom k jeho úspešnej náprave je zistiť, čo ho spôsobuje. Prvým krokom je zvážiť genetické predispozície a zdravotné problémy, ktoré môžu zhoršovať problém mastných vlasov.
Najťažšie sa bojuje s genetickými faktormi, pretože ich nemôžeme ovplyvniť. Existuje pomerne veľa účinných prostriedkov na liečbu mastných vlasov.

Ako vieme, sklon k mastným vlasom môže súvisieť aj s hormonálnou nerovnováhou v tele. V živote človeka existujú určité prirodzené fázy, ktoré sú spojené s veľkými hormonálnymi zmenami (napr. puberta, menopauza), ale ak sa vás to netýka a pociťujete iné zmeny, ako sú lupiny alebo nadmerné vypadávanie vlasov, je vhodné poradiť sa s dermatológom alebo endokrinológom a podstúpiť vyšetrenia v tomto smere.

Liek na mastné vlasy: dobrá vlasová hygiena a správna kozmetika

Ďalší liek na mastné vlasy? Správna hygiena a výber správnej kozmetiky. Spor o to, ako často si umývať hlavu, existuje už dlho a je ťažké ho vyriešiť. Vzhľadom na odporúčania dermatológov je však najlepšie umývať si hlavu každý druhý deň.

Vzhľadom na odporúčania dermatológov je najlepšie umývať si hlavu každý druhý deň.
Foto: shutterstock/fongbeerredhot

Ďalším bodom, ktorý treba spomenúť v súvislosti s mastnými vlasmi, je výber šampónu. Ľudia so sklonom k mastným vlasom by mali siahnuť po jemných výrobkoch, ktoré neobsahujú silikóny a parabény. Odporúča sa vyberať si kozmetiku na báze prírodných zložiek, ako je žihľava alebo extrakt z čiernej repy. Nadmerné používanie stylingových prípravkov má tiež negatívny vplyv na zdravie vlasov a môže zhoršiť problém mastných vlasov. Odporúča sa preto obmedziť ich každodenné používanie a používať ich len príležitostne.

Domáce prostriedky na mastné vlasy – čo ešte treba zvážiť?

Domáce prostriedky na mastné vlasy nie sú len o tom, že siahnete po správnej kozmetike, hoci je to mimoriadne dôležité. Ako vieme, príčin nadmerne mastných vlasov môže byť veľa, v neposlednom rade je to aj zlá strava. Ďalším spôsobom, ako liečiť mastné vlasy, je dodať telu dostatok základných živín vrátane vitamínov skupiny B, železa a zinku. Telo musí byť tiež dobre hydratované, aby boli jeho funkcie v rovnováhe. Optimálne by ste mali denne vypiť približne 1,5-2 litre vody.

Stres nás, žiaľ, sprevádza v mnohých rôznych situáciách a ak je dlhodobý, negatívne ovplyvňuje naše zdravie a stav nášho tela.
Foto: shutterstock/Dean Drobot

Čo ešte môže prispieť k mastným vlasom? Nadmerný stres. Stres nás, žiaľ, sprevádza v mnohých rôznych situáciách a ak je dlhodobý, negatívne ovplyvňuje naše zdravie a stav nášho tela. Aby sme tomu čelili, je dôležité sa uvoľniť a upokojiť. Nájsť si čas na fyzickú aktivitu alebo obľúbenú zábavu je kľúčom k nájdeniu správnej rovnováhy, aby ste sa zbavili mnohých rôznych problémov a nepríjemností vrátane sklonu k mastným vlasom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyberte z kredenca, zmiešajte s vodou a naneste na vlasy. Nové vyrastú ako huby po daždi

Požiadajte kaderníčku o messy hair look. Neexistujú tu žiadne pravidlá. Keď uvidíte ten efekt, spadnete zo stoličky

The post Tento nepríjemný problém s vlasmi sa týka mnohých žien a mužov. Ako sa s ním vyrovnať? appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie