Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento odpad z kuchyne milujú hortenzie. Kvety budú mať nádhernú farbu

Hneď ako začnú kvitnúť, je ťažké prejsť okolo nich ľahostajne. Hortenzie sú určite jednou z najobľúbenejších rastlín do záhrady. To všetko vďaka ich bujným kvetom. Ako sa nám rastliny teraz darí pestovať? Hortenzie môžeme začať hnojiť už skoro na jar. Najlepšie prípravky sa vyrábajú zo zvyškov z kuchyne. Vďaka nim budú tohtoročné kvety mimoriadne krásne […]
Menej ako 1 min. min.

Hneď ako začnú kvitnúť, je ťažké prejsť okolo nich ľahostajne. Hortenzie sú určite jednou z najobľúbenejších rastlín do záhrady. To všetko vďaka ich bujným kvetom. Ako sa nám rastliny teraz darí pestovať?

Hortenzie môžeme začať hnojiť už skoro na jar. Najlepšie prípravky sa vyrábajú zo zvyškov z kuchyne. Vďaka nim budú tohtoročné kvety mimoriadne krásne a sviežo sfarbené.

Ako sa starať o hortenzie na jar?

Po zime je v záhrade veľa práce. Už teraz by sme sa mali postarať o upratovanie a prípravu rastlín na nadchádzajúce mesiace. V prvom rade môžeme hortenzie skoro na jar ostrihať.

Dobrý nápad je odrezať odkvitnuté kvety z minulého roka práve teraz. Drevnaté časti rastlín môžeme skrátiť na výšku približne 20 cm. Jar je tiež ideálny čas na hnojenie kríkov.

Intenzívne farby a obrovské kvetenstvo možno dosiahnuť pomocou doma pripravených prípravkov. Nemusíte siahať po špeciálnych hnojivách, vyskúšajte jeden z týchto 3 návrhov a vaše hortenzie budú hýriť kvetmi.

Vyrobte si hnojivo pre hortenzie zo zvyškov

Na hnojenie hortenzií nepotrebujeme špeciálne prípravky. Môžeme použiť kuchynské zvyšky, ktoré rastliny fantasticky vyživia. Na hnojenie hortenzií sa výborne hodia predovšetkým vaječné škrupiny.

Vaječné škrupiny sú prirodzeným zdrojom vápnika. Stačí ich vysušiť a dôkladne rozdrviť a potom nimi posypať kríky hortenzie. Na jar rastliny dokonale vyživia. Podobne môžeme použiť aj kyslé kuchynské zvyšky, napríklad šupky z citrusových plodov.

Šupky z ovocia sú zdrojom fosforu, draslíka a dusíka. Na hnojenie používajte dobre vysušené zvyšky ovocia, čím sa vyhnete plesniam. Okrem toho existuje ešte jeden vynikajúci prípravok, ktorý je ideálny na hnojenie hortenzií.

Kávová usadenina vyživí hortenzie

Po zime je kávová usadenina ideálna na hnojenie hortenzií. Ich rozsypaním a primiešaním do vrchnej vrstvy pôdy pod kríkmi zabezpečíme správne množstvo dusíka. Okrem toho stimulujeme rastliny k rastu.

Kávová usadenina spôsobí nielen krásny rast rastliny. Takisto stimuluje hortenzie ku kvitnutiu. Hnojenie môže ovplyvniť aj sfarbenie kvetov. Vďaka usadenine budú mať kvetenstvo mimoriadne intenzívne farby.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie