Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento olej je čarovný odvar. Uhladí, hydratuje a obnoví vlasy

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ricínový olej je jedným z najstarších a najpoužívanejších prírodných prostriedkov na starostlivosť o vlasy. Ricínový olej je známy svojimi mnohými liečivými vlastnosťami a v medicíne a kozmetike sa používa už stáročia. Jeho účinky na vlasy oceňujú všetci, ktorí hľadajú prírodné spôsoby na zlepšenie stavu svojich vlasov. Ricínový […]
Menej ako 1 min. min.

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Ricínový olej je jedným z najstarších a najpoužívanejších prírodných prostriedkov na starostlivosť o vlasy. Ricínový olej je známy svojimi mnohými liečivými vlastnosťami a v medicíne a kozmetike sa používa už stáročia. Jeho účinky na vlasy oceňujú všetci, ktorí hľadajú prírodné spôsoby na zlepšenie stavu svojich vlasov.

Ricínový olej je známy svojimi mnohými liečivými vlastnosťami a v medicíne a kozmetike sa používa už stáročia.
Foto: shutterstock/New Africa

Vlastnosti ricínového oleja

Ricínový olej je bohatý na množstvo cenných zložiek, vďaka ktorým sú vlasy silnejšie, lesklejšie a hydratovanejšie.

Medzi tie najdôležitejšie patria:

Kyselina ricínová – hlavná zložka oleja so silnými protizápalovými a antibakteriálnymi vlastnosťami.

Omega-6 a Omega-9 mastné kyseliny – pomáhajú hydratovať a vyživovať vlasy a pokožku hlavy.

Vitamín E – prírodný antioxidant, ktorý podporuje regeneráciu buniek a ochranu pred poškodením a vyživuje vlasy a pokožku hlavy.

Jeho hustá a viskózna štruktúra z neho robí vynikajúci hydratačný prostriedok.
Foto: shutterstock/Alexander Ruiz Acevedo

Jeho hustá a viskózna štruktúra z neho robí vynikajúci hydratačný prostriedok, ktorý na povrchu vlasov vytvára ochrannú vrstvu a zabraňuje tak strate vlhkosti.

Účinky ricínového oleja na vlasy

Účinky ricínového oleja na vlasy sú viditeľné už po niekoľkých aplikáciách. V prvom rade sú vlasy jemnejšie, lesklejšie a dobre hydratované.

Pravidelné používanie ricínového oleja môže vďaka jeho protizápalovým a hydratačným vlastnostiam pomôcť aj v boji proti lupinám a suchej pokožke hlavy.

Účinky ricínového oleja na vlasy sú viditeľné už po niekoľkých aplikáciách.
Foto: shutterstock/Maryna Pleshkun

Okrem toho potom môže vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam zabrániť napríklad aj infekciám pokožky hlavy, ktoré môžu viesť k vypadávaniu vlasov.

Ricínový olej na pokožku hlavy

Jedným z najdôležitejších aspektov ricínového oleja je jeho vplyv na rast vlasov. Je známe, že ricínový olej stimuluje vlasové folikuly, preto môže urýchliť rast vlasov.

Funguje tak, že zlepšuje krvný obeh v pokožke hlavy, čo následne zvyšuje prísun kyslíka a živín do vlasových folikulov. V dôsledku toho môžu vlasy rásť rýchlejšie a stať sa hustejšími a silnejšími.

Ricínový olej na vlasy. Kto ho môže používať

Ricínový olej najlepšie pôsobí na suché, poškodené a lámavé vlasy. Vďaka svojej hustej štruktúre je ideálny na hĺbkovú hydratáciu a regeneráciu vlasov poškodených vonkajšími vplyvmi, ako je fénovanie, narovnávanie alebo farbenie.

Stojí za to vedieť, že aj ľudia s jemnými vlasmi a vlasmi náchylnými na mastenie môžu využívať jeho výhody, hoci by ho mali používať s mierou, aby si nezaťažili vlasy.
Foto: shutterstock/Parilov

Stojí za to vedieť, že aj ľudia s jemnými vlasmi a vlasmi náchylnými na mastenie môžu využívať jeho výhody, hoci by ho mali používať s mierou, aby si nezaťažili vlasy.

Ako používať ricínový olej?

Ricínový olej je mimoriadne všestranný a na vlasy sa dá použiť viacerými spôsobmi. Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, oplatí sa poznať správne spôsoby aplikácie a prispôsobiť ich svojmu typu vlasov.

1. Olejovanie vlasov ricínovým olejom

Najobľúbenejším spôsobom použitia ricínového oleja je maska na vlasy. Jednoducho naneste ricínový olej na suché vlasy a nechajte ho pôsobiť 30 minút aj cez noc. Vlasy by sa potom mali umyť. Treba však pamätať na to, že tento typ ošetrenia možno praktizovať maximálne dvakrát týždenne, nie častejšie.

2. Ochrana končekov vlasov

Ricínový olej je skvelý aj na ochranu končekov vlasov pred štiepením. Stačí naniesť malé množstvo oleja na končeky, aby ste ich hydratovali a ochránili pred mechanickým poškodením.

3. Sérum na pokožku hlavy

Na stimuláciu rastu vlasov možno ricínový olej aplikovať priamo na pokožku hlavy. Vykonávajte jemnú masáž na stimuláciu krvného obehu a posilnenie vlasových folikulov. Túto kúru môžete opakovať 1 – 2 krát týždenne.

Ricínový olej – záchrana vlasov

Ricínový olej je všestranný a účinný produkt na starostlivosť o vlasy. Vďaka svojim hydratačným, protizápalovým a stimulačným vlastnostiam dokáže výrazne zlepšiť stav vlasov, podporiť ich rast a predchádzať kožným problémom.

Bez ohľadu na typ vašich vlasov preto môže správne používanie ricínového oleja poskytnúť množstvo výhod, vďaka ktorým budú vlasy zdravšie, silnejšie a krajšie.
Foto: shutterstock/New Africa

Bez ohľadu na typ vašich vlasov preto môže správne používanie ricínového oleja poskytnúť množstvo výhod, vďaka ktorým budú vlasy zdravšie, silnejšie a krajšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ľanové semienka v zrnách alebo mleté? Nie všetky majú rovnaký účinok

Pripravte si z nej čaj alebo ju pridajte do šalátu. Ovplyvní návaly horúčavy a cholesterol

The post Tento olej je čarovný odvar. Uhladí, hydratuje a obnoví vlasy appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie