Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento postrek vykonajte, keď paradajky začnú kvitnúť. Bude veľa plodov

Pestovanie paradajok nie je najjednoduchšie. Rastliny často ochorejú a stávajú sa obeťami škodcov. Preto mnohí záhradkári používajú chemické prípravky, aby rastliny boli odolné voči nepriaznivým podmienkam prostredia. Musíme však používať chemické prípravky, aby naše paradajky kvitli a prinášali veľa plodov? Samozrejme, že nie. Pomocou domácich prípravkov, ktoré sú nielen ekologické, ale aj stoja zlomok ceny […]
Menej ako 1 min. min.

Pestovanie paradajok nie je najjednoduchšie. Rastliny často ochorejú a stávajú sa obeťami škodcov. Preto mnohí záhradkári používajú chemické prípravky, aby rastliny boli odolné voči nepriaznivým podmienkam prostredia.

Musíme však používať chemické prípravky, aby naše paradajky kvitli a prinášali veľa plodov? Samozrejme, že nie. Pomocou domácich prípravkov, ktoré sú nielen ekologické, ale aj stoja zlomok ceny chemických ekvivalentov.

Ako pestovať paradajky bez chemikálií?

Ak chcete pestovať paradajky bez chemikálií, robte tak pod krytom. To ich ochráni pred prípadnými chorobami, vetrom alebo dažďom.

Pre vlastnú potrebu sa odporúča pestovať paradajky v skleníku alebo fóliovníku. V skutočnosti nám aj obyčajná fóliová strieška poskytne viac ako akúkoľvek nedostatočnú ochranu pre naše paradajky.

Veľa môžeme urobiť aj správnou výsadbou. Výberom správneho susedstva a pridaním kuracieho hnoja s hrsťou kompostu (v pomere 1:1) do jamky, do ktorej paradajky umiestnime, zaručíme paradajkám tie najlepšie podmienky na zakorenenie.

Čím by sa mali paradajky počas sezóny hnojiť?

Počas sezóny sa odporúča hnojiť paradajky rôznymi prípravkami. Jedným z najobľúbenejších je hnojivo z prasličky poľnej. Stačí zaliať ¼ vedra nasekanej prasličky poľnej vodou až po okraj a nechať 3 – 4 týždne na tienistom mieste, pričom prípravok denne premiešajte.

Potom ho zrieďte v pomere 1:5 s vodou a raz týždenne ním zalievajte rastliny. Takto budú naše paradajky dokonale chránené pred mnohými hubovými chorobami.

Tento postrek zaručuje skvelú úrodu

V období kvitnutia sa osvedčí postrek z tymiánového čaju a kvasnicovej kaše. Stačí zmiešať 50 g kvasníc s litrom vody a pridať 250 g cukru. Celé to odložte na teplé miesto približne na 2 týždne.

Potom do prípravku pridáme 20 g tymiánu a 20 g oregana, necháme ho týždeň macerovať a potom ho precedíme. Teraz pridáme 2 – 3 litre vody na 100 ml prípravku.

Tento postrek je ideálny na ochranu našich paradajok proti hubovým, bakteriálnym a vírusovým chorobám. Môže mať tiež pozitívny vplyv na tvorbu kvetov a plodov. Dôrazne odporúčame vyskúšať ho v praxi.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie