Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento rok namiesto trávnika zasejte do záhrady. Efekt prekoná vaše očakávania

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Pixabay). Keď chcete mať krásny trávnik, musíte počítať s tým, že mu budete musieť venovať veľa práce a času. Pre mnohých záhradkárov je lepšou možnosťou namiesto trávnika vybrať rastliny, ktoré kvitnú a zároveň zdobia náš pozemok. Jednou z nich je skalnička azorela trojdielna. Zistite, čo je to za rastlinu […]
Menej ako 1 min. min.

12.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Pixabay).

Keď chcete mať krásny trávnik, musíte počítať s tým, že mu budete musieť venovať veľa práce a času. Pre mnohých záhradkárov je lepšou možnosťou namiesto trávnika vybrať rastliny, ktoré kvitnú a zároveň zdobia náš pozemok. Jednou z nich je skalnička azorela trojdielna. Zistite, čo je to za rastlinu a ako sa o ňu starať, aby lahodila vášmu oku počas celej jarnej a letnej sezóny.

Už vás nebaví starať sa o trávnik? Vyberte si túto sezónu iné rastliny ako trávu.
Foto: pexels.com/Pixabay

Starostlivosť o trávnik je pre mnohých ľudí pomerne náročná. Ak vás teda nebaví neustále sa starať o trávnik, zistite, ako mať krásnu záhradu bez trávy.

Čo bude fungovať namiesto trávnika? Vyberte si azorelu trojdielnu

Azorela trojdielna je rastlina, ktorá nie je u nás veľmi známa. Napriek tomu sa jej v našich záhradách bude dariť veľmi dobre. Dostala sa k nám z Južnej Ameriky, kde často rástla na dunách, horských svahoch alebo v pobrežných oblastiach. Jej charakteristickou vlastnosťou je, že sa krásne rozprestiera a vytvára husté a mäkké zelenožlté koberce. Nedá sa pošliapať – rozmliaždiť, približne po hodine sa narovná do pôvodnej podoby.

Azorela patrí medzi vždyzelené rastliny. Jej stonky sú dlhé a plazivé a rastlina dorastá do výšky 5 až 10 cm. Má malé listy a kvitne malými žltými kvetmi od júna do júla.

Azorela uprednostňuje slnečné stanovište, ale bude sa jej dariť aj v miernom tieni.
Foto: shutterstock/Julian Popov

Kedy zasiať trojdielnu azorelu? Ako sa o ňu starať?

Azorka trojdielna je veľmi jemná rastlina. Vyrovná sa s našimi klimatickými podmienkami, ale je citlivá na mráz a veľkou hrozbou je pre ňu burina. Nebude im konkurovať a môže byť nimi rýchlo ovládnutá. Z tohto dôvodu sa pred jej vysadením do záhrady uistite, že ste z plochy, kde sa jej bude dariť, odstránili všetky nežiaduce rastliny.

Azorela uprednostňuje slnečné stanovište, ale bude sa jej dariť aj v miernom tieni. Zabezpečte jej ochranu pred vetrom. Vyžaduje suchý, dobre odvodnený substrát. Môžete použiť zmes záhradníckej zeminy s pieskom alebo štrkom pod ňou.

Vhodný čas na výsadbu rastliny, podobne ako pri trávniku, je apríl. Podobne ako bežnú trávu, aj azorelu môžete vysádzať v tomto období.

Pri pestovaní musíte pamätať na to, že rastlina je prispôsobená suchu. Uprednostňuje ho pred nadmernou vlhkosťou. Z tohto dôvodu by sa jej zalievanie malo obmedziť na minimum, najmä na jeseň a v zime. Okrem toho azorela nevyžaduje dodatočné hnojenie. Raz za čas jej možno dať iba hnojivo určené pre sukulenty.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozprestrite ho na trávnik a zalejte vodou. Mach zmizne v okamihu

Bez tohto ošetrenia bude trávnik slabý a zarastený burinou. Tu je kľúčové načasovanie

The post Tento rok namiesto trávnika zasejte do záhrady. Efekt prekoná vaše očakávania appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie