Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tento trik vám pri varení pomôže znížiť účty za elektrinu a plyn. „Neveril som, že to funguje.“

29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/popcorner). Slávna šéfkuchárka Nigella Lawsonová uviedla, že miluje jedinečnú techniku varenia cestovín, známu ako „pasívna“ metóda, ktorá šetrí peniaze za energiu a plyn. Neverili sme, že to funguje, a predsa to funguje! Slávna šéfkuchárka Nigella Lawsonová uviedla, že miluje jedinečnú techniku varenia cestovín, známu ako „pasívna“Foto: shutterstock.com/popcorner Varenie cestovín […]
Menej ako 1 min. min.

29.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/popcorner).

Slávna šéfkuchárka Nigella Lawsonová uviedla, že miluje jedinečnú techniku varenia cestovín, známu ako „pasívna“ metóda, ktorá šetrí peniaze za energiu a plyn. Neverili sme, že to funguje, a predsa to funguje!

Slávna šéfkuchárka Nigella Lawsonová uviedla, že miluje jedinečnú techniku varenia cestovín, známu ako „pasívna“
Foto: shutterstock.com/popcorner

Varenie cestovín nie je najťažšou úlohou v kuchyni. Jediné, čo musíte urobiť, je zovrieť vodu v hrnci, vhodiť cestoviny a počkať tak dlho, ako je uvedené na zadnej strane obalu – zvyčajne asi 10 minút pre suché cestoviny. Vedeli ste však, že existuje spôsob, ako získať dokonale uvarené cestoviny bez použitia toľkej energie?

Znížte svoje účty jednoduchým spôsobom pri varení

Účty za energiu sú v mnohých domácnostiach stále vysoké v dôsledku nedávnej energetickej krízy, takže zníženie spotreby energie nám môže ušetriť drahocenné peniaze. A práve na to slúži jeden trik na varenie cestovín, ktorý vyzdvihla známa šéfkuchárka Nigella Lawsonová, pretože spočíva vo vypnutí varnej dosky oveľa skôr, ako sa cestoviny skutočne uvaria.

Aký je jednoduchý spôsob úspory energie a peňazí?

Na Nigellinej webovej stránke šéfkuchárka túto metódu označuje ako „metódu Vincenza Agnesiho“ a tvrdí, že „znižuje riziko rozvarenia“ cestovín, takže je ideálna, ak kŕmite veľa ľudí a máte v kuchyni aj iné veci na práci. Iní ju nazývajú „pasívnou metódou varenia“ a chvália ju za úsporu peňazí.

Čo teda táto metóda zahŕňa? No, stále musíte normálne priviesť hrniec s vodou do varu, ale po vhodení cestovín ich stačí variť dve minúty, potom vypnúť sporák, prikryť hrniec pokrievkou a nechať cestoviny variť.

Nigella píše na svojej webovej stránke: „Priveďte vodu do varu, pridajte soľ a potom do nej vhoďte cestoviny, dobre premiešajte, aby ste sa uistili
Foto: shutterstock.com/Mehmet Cetin

Tento jednoduchý trik naozaj funguje a nespotrebuje toľko energie ako bežné varenie

Nigella píše na svojej webovej stránke: „Priveďte vodu do varu, pridajte soľ a potom do nej vhoďte cestoviny, dobre premiešajte, aby ste sa uistili, že sú všetky v hrnci a že sa nezlepia. Keď voda opäť začne vrieť, nechajte cestoviny variť dve minúty, potom vypnite oheň, prikryte hrniec čistou tenkou tkaninou a utiahnite pripevnenú pokrievku. Takto nechajte cestoviny stáť tak dlho, ako je uvedené na obale, aby sa normálne uvarili.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Chorvátsky šéfkuchár mi prezradil tajomstvo na skvelú papriku. Dá sa jesť po celý rok

Šéfkuchár Konrád o tom, kam ho poslal Kobielsky. Celkom slušný výkon, čo poviete?

The post Tento trik vám pri varení pomôže znížiť účty za elektrinu a plyn. „Neveril som, že to funguje.“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie