Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Teraz už viem, ako doma pestovať maliny. Stačilo použiť jeden výrobok z kuchyne

13.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/TimelessLovesCoffee). Mnoho ľudí obdivuje chuť malín. Ukazuje sa, že ich môžete pestovať na balkóne alebo na parapete. Stačí použiť jednoduchý trik z Tik Toku. Budeme potrebovať niekoľko druhov ovocia a jeden produkt, ktorý má každý z nás v kuchyni. Foto: Pixabay/TimelessLovesCoffee Ovocie vypestované v záhrade je nielen oveľa lacnejšie […]
Menej ako 1 min. min.

13.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/TimelessLovesCoffee).

Mnoho ľudí obdivuje chuť malín. Ukazuje sa, že ich môžete pestovať na balkóne alebo na parapete. Stačí použiť jednoduchý trik z Tik Toku. Budeme potrebovať niekoľko druhov ovocia a jeden produkt, ktorý má každý z nás v kuchyni.

Foto: Pixabay/TimelessLovesCoffee

Ovocie vypestované v záhrade je nielen oveľa lacnejšie ako to z obchodu, ale aj oveľa chutnejšie. Tak je to aj v prípade malín, ktoré je možné sadiť nielen vonku, ale aj v interiéri. V tomto prípade bude papierová utierka perfektná. Vyskúšajte tento trik z Tik Toku.

Pestovanie malín doma. Pripravte si papierovú utierku

Simon Akeroyd, záhradník a autor kníh o rastlinách, sa na Tik Toku podelil o to, ako pestovať domáce maliny. Aký trik by ste mali použiť?

Najprv si musíme kúpiť pár malín v supermarkete a časť z nich rozdrviť lyžičkou na papierovej utierke. Potom počkáme niekoľko dní, kým sa semená oddelia od dužiny.

Po uplynutí tejto doby plastovú nádobu na ovocie naplníme zeminou a položíme na ňu utierku so semienkami. Opäť pridáme trochu zeminy. Nezabudnite použiť úrodnú, priepustnú a mierne kyslú pôdu.

Trik s papierovými utierkami môžeme využiť aj v prípade, že máme záhradu alebo pozemok. Potom utierku so semienkami natrháme na menšie kúsky a položíme na vopred pripravený substrát.

@simonakeroydgardener Winning at life. My supermarket raspberries are growing in my garden and in my pots #growyourgroceries #growyourown #growyourownfood ♬ The Winner Takes It All – ABBA

Ako sa starať o maliny po výsadbe?

Nádobu s malinami umiestnite na slnečný parapet alebo balkón. Musíme pamätať na pravidelné zavlažovanie. Hoci táto rastlina nemá rada veľmi premokrenú pôdu, nemôžeme zanedbávať závlahu. Toto je obzvlášť dôležité počas sadenia ovocia. Vďaka tejto starostlivosti budú plodiny šťavnaté.

Keď zbadáme semená klíčiť v plastovej nádobe, presadíme ich do väčších črepníkov alebo krabičiek s drenážnymi otvormi na dne. Vďaka drenáži sa vyhneme nadmernej vlhkosti.

Pôdu môžeme dodatočne prikrmovať minerálnym hnojivom s obsahom draslíka, fosforu a horčíka. Črepník s malinami opäť umiestnite na slnečné miesto.

Nezabudnite odstrániť suché listy rastliny. Musíme tiež neustále sledovať, či sa na maline neobjavili príznaky choroby a škodcovia.

Musíme tiež neustále sledovať, či sa na maline neobjavili príznaky choroby a škodcovia.
Foto: súkromný archív

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Úroda jahôd bude rekordná. Na aplikáciu domácich živín ešte nie je neskoro

Okrasné trávy na balkóne – ktoré druhy je najlepšie vysadiť?

The post Teraz už viem, ako doma pestovať maliny. Stačilo použiť jeden výrobok z kuchyne appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie