Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Terraform Labs a jej historické vyrovnanie so SEC

Spoločnosť Terraform Labs (TFL) oznámila svoje plány na rozpustenie po tom, ako dosiahla vyrovnanie s americkou Komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC) vo výške 4,47 miliardy USD. Toto vyrovnanie prichádza po jednom z najväčších kolapsov v histórii kryptomien, ktorý sa odohral v roku 2022, keď ekosystém Terra utrpel stratu trhovej hodnoty 40 miliárd USD. […]
Menej ako 1 min. min.

Spoločnosť Terraform Labs (TFL) oznámila svoje plány na rozpustenie po tom, ako dosiahla vyrovnanie s americkou Komisiou pre cenné papiere a burzy (SEC) vo výške 4,47 miliardy USD. Toto vyrovnanie prichádza po jednom z najväčších kolapsov v histórii kryptomien, ktorý sa odohral v roku 2022, keď ekosystém Terra utrpel stratu trhovej hodnoty 40 miliárd USD.

Generálny riaditeľ Chris Amani potvrdil, že TFL mala vždy v úmysle sa v určitom okamihu rozpustiť a že teraz nastal ten čas. Súčasťou plánu na rozpustenie je aj predaj projektov v rámci ekosystému Terra vrátane Pulsar Finance, Station Wallet a Enterprise DAO. Tento krok ponecháva budúcnosť blockchainu v rukách komunity Terraform, čo je v technológii blockchain bezprecedentný krok.

Kontroverzia okolo vyrovnania so SEC

Urovnanie so SEC sa však nezaobišlo bez kontroverzií. Paul Grewal, CLO spoločnosti Coinbase, poukázal na to, že vyrovnanie ponecháva obete podvodu bez zmysluplnej úľavy, keďže SEC sa stáva nezabezpečeným veriteľom v konkurznom konaní a nariaďuje Do Kwonovi odovzdať jediných 7 miliónov dolárov, ktoré má k dispozícii.

Dohľad Spoločenstva nad blockchainom

V rámci plánu na zrušenie spoločnosti Amani uviedol, že komunita bude musieť prevziať vlastníctvo nad blockchainom. Verí, že existuje niekoľko tímov a vývojárov, ktorí sú ochotní prevziať túto zodpovednosť, a čoskoro by sa na fórach mali objaviť ďalšie informácie. Tento krok by mohol viesť k novému modelu správy blockchainu, v ktorom komunita priamo ovplyvňuje jeho budúcnosť.

Význam vyrovnania pre budúcnosť kryptomien

Toto urovnanie so SEC predstavuje významný moment pre celé odvetvie kryptomien. Ukazuje, že regulačné orgány sú pripravené rázne zakročiť proti spoločnostiam, ktoré porušujú zákony o cenných papieroch, a že majú nástroje na dosiahnutie významných vyrovnaní. Zároveň otvára diskusiu o tom, ako by mala vyzerať budúca regulácia kryptomien a ako by mala komunita pristupovať k riadeniu a dohľadu nad blockchainovými projektmi.

Hoci je urovnanie s komisiou SEC krokom k uzavretiu jednej kapitoly v histórii kryptomien, zároveň otvára dvere novým začiatkom a príležitostiam pre komunitu pri formovaní budúcnosti decentralizovaných financií a technológie blockchain.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Terraform Labs a jej historické vyrovnanie so SEC je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie