Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tesco ako prvý reťazec na trhu ponúka ručne robené remeselné pečivo

Výnimočná chuť, prémiová kvalita a dlhá čerstvosť. V ponuke Tesca pribudne naozajstná delikatesa – ručne vyrábané pečivo.
Menej ako 1 min. min.

29.5.2024 (SITA.sk) – Výnimočná chuť, prémiová kvalita a dlhá čerstvosť. V ponuke Tesca pribudne naozajstná delikatesa – ručne vyrábané pečivo. Tesco ako prvý reťazec na Slovensku tak obohatí sortiment o remeselné výrobky s unikátnou receptúrou. Krútený chlieb spolu s ďalšími špecialitami Tesco predstavuje v rámci nového radu prémiového remeselného pečiva Jantár.

“Celá výroba nového pečiva je remeselná, to znamená, že cesto sa pripravuje ručne ako kedysi bez použitia strojov. V rámci našich vlastných pekární v Tescu sme museli zaškoliť kolegov a kolegyne, ktorí musia postupovať podľa špeciálnej receptúry. Unikátnosť chleba a ďalších produktov je v pomalom kvasení a rýchlom pečení,” prezrádza Jana Fábryová, manažérka nákupu pečiva v Tescu, a dodáva: “Chceme tak vyjsť v ústrety zákazníkom, ktorí uprednostňujú vysokokvalitné a tradičné výrobky.”

Cesto má vysoký podiel vody – vyše 70 % podielu vody na 1 kg múky. Po ručnom vymiesení cesto zreje v chladničke prirodzenou fermentáciou 6 až 8 hodín. Potom sa ručne vytvaruje, dochutí a opäť si musí oddýchnuť v chladničke 12 až 14 hodín.

“Týmto pomerne dlhým spôsobom prípravy dosiahneme výnimočnú chuť, zaujímavý tvar, ale aj dlhú trvácnosť výsledného produktu. Zároveň bude vďaka ručnej práci bez strojov každý výrobok originál. Veríme, že kombinácia jedinečnosti, kvality, remeselného umenia a inovácií môže vytvoriť silný produktový rad, ktorý môže prilákať široké spektrum zákazníkov,” dodáva Jana Fábryová.

Tesco v rámci nového radu Jantár predstaví krútený chlieb, ciabattu so soľou a s rascou, koreň s posypom a focacciu s jalapenom. Reťazec neskôr plánuje predstaviť ďalšie variácie produktov.

“Ide o náročný proces výroby, preto je zavedenie novinky naplánované na dve fázy. V prvej bude pečivo Jantár v ponuke vo vybraných piatich hypermarketoch. Od septembra už bude dostupné vo všetkých 27 Tesco predajniach, ktoré majú vlastnú Poctivú pekáreň,” dopĺňa Jana Fábryová.

Nové výrobky nájdu zákazníci po 20. máji 2024 v prvej fáze v piatich hypermarketoch – v Bratislave-Petržalke a na Zlatých pieskoch, v Podunajských Biskupiciach, Považskej Bystrici a Žiline.

Informačný servis

Viac k témam: Pečivo, PR, remeselné pečivo
Zdroj: SITA.sk – Tesco ako prvý reťazec na trhu ponúka ručne robené remeselné pečivo © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie