Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tether dosiahol rekordný čistý zisk 4,52 miliardy

Spoločnosť Tether, najväčší emitent stablecoinov na svete, dosiahla rekordný čistý zisk 4,52 miliardy dolárov v prvom štvrťroku 2024, podľa nedávno zverejnenej správy o audite. Tether tiež oznámil, že jeho celkové vlastné imanie dosiahlo 11,37 miliardy dolárov, čo predstavuje výrazný nárast oproti predchádzajúcemu obdobiu. Tieto výsledky naznačujú, že Tether zaznamenal významný rast od začiatku roka 2024, […]
2 min.

Spoločnosť Tether, najväčší emitent stablecoinov na svete, dosiahla rekordný čistý zisk 4,52 miliardy dolárov v prvom štvrťroku 2024, podľa nedávno zverejnenej správy o audite. Tether tiež oznámil, že jeho celkové vlastné imanie dosiahlo 11,37 miliardy dolárov, čo predstavuje výrazný nárast oproti predchádzajúcemu obdobiu.

Tieto výsledky naznačujú, že Tether zaznamenal významný rast od začiatku roka 2024, čo pripisuje efektívnemu manažmentu svojich rezerv a stablecoinovej ponuky. Väčšina zisku pochádzala z čistého prevádzkového zisku, prevažne odvodeného z držby amerických štátnych pokladničných poukážok, pričom časť ziskov pochádzala aj z pozícií v Bitcoine a zlate.

Tether zvýšil svoje priame a nepriame vlastníctvo amerických štátnych dlhopisov na viac ako 90 miliárd dolárov v prvom štvrťroku 2024. Spoločnosť tiež spomenula, že do svojich výpočtov nepriamej expozície zahrnula jednodňové dohody o spätnom odkúpení zabezpečené americkými štátnymi dlhopismi a investície do fondov peňažného trhu.

Významný nárast čistého vlastného imania zo 7,01 miliardy dolárov na 11,37 miliardy dolárov ukazuje pozitívny vývoj v spoločnosti a posilňuje jej pozíciu ako lídra v sektore stablecoinov. Tether tiež udržiava nadbytočné rezervy vo výške 1 miliardy dolárov na podporu svojej ponuky stablecoinov, čím celkové rezervy dosahujú približne 6,3 miliardy dolárov.

Spoločnosť zdôraznila, že tieto výsledky predstavujú dôležitý krok k transparentnosti, keďže je to prvýkrát, čo Tether odhalil svoje čisté vlastné imanie. Tento krok prichádza v čase, keď odvetvie stablecoinov čelí zvýšenému dohľadu a požiadavkám na väčšiu transparentnosť a dôveryhodnosť.

Celkovo tieto rekordné výsledky poukazujú na silu a rast spoločnosti Tether v rýchlo sa rozvíjajúcom svete kryptomien, pričom zároveň signalizujú potenciálne ďalšie expanzie a vylepšenia v oblasti transparentnosti a dôvery.

Zdroj: coinedition

Príspevok Tether dosiahol rekordný čistý zisk 4,52 miliardy je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie