Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tether: Nové obvinenia a nedostatočný audit

Tether, jedna z najrozšírenejších kryptomien typu stablecoin, čelí novým obvineniam, ktoré vyvolávajú otázky o jej transparentnosti a finančnej integrite. Tieto obvinenia, ktoré sa týkajú nedostatočného auditu a potenciálneho obchodovania s pochybnými subjektmi, môžu mať vážne dôsledky pre dôveru investorov a stabilitu kryptomenového trhu. Podľa správy organizácie Consumers‘ Research, Tether nevykonal úplný audit svojich dolárových rezerv, […]
Menej ako 1 min. min.

Tether, jedna z najrozšírenejších kryptomien typu stablecoin, čelí novým obvineniam, ktoré vyvolávajú otázky o jej transparentnosti a finančnej integrite. Tieto obvinenia, ktoré sa týkajú nedostatočného auditu a potenciálneho obchodovania s pochybnými subjektmi, môžu mať vážne dôsledky pre dôveru investorov a stabilitu kryptomenového trhu.

Podľa správy organizácie Consumers‘ Research, Tether nevykonal úplný audit svojich dolárových rezerv, čo je krok, ktorý sľuboval už od roku 2017. Táto situácia vyvoláva obavy, že Tether nemusí mať dostatočné rezervy na podporu svojho stablecoinu USDT v pomere 1:1 s americkým dolárom, ako tvrdí. Táto neistota môže viesť k otázkam o solventnosti a finančnej zodpovednosti spoločnosti.

Okrem toho, správa poukazuje na obchodné vzťahy Tetheru s entitami, ktoré boli sankcionované alebo považované za pochybné, čo môže znamenať riziko pre systém finančných sankcií a boj proti praniu špinavých peňazí. Tether bol tiež obvinený z toho, že umožňuje použitie USDT na obchádzanie medzinárodných sankcií a iných nezákonných aktivít.

Tieto obvinenia nie sú bezprecedentné. V minulosti Tether čelil podobným výzvam, vrátane vyšetrovania zo strany amerického ministerstva spravodlivosti a pokuty od Komisie pre obchodovanie s komoditnými futures za klamlivé tvrdenia o podpore USDT americkými dolármi.

V reakcii na tieto obvinenia Tether zdôrazňuje svoju spoluprácu s orgánmi činnými v trestnom konaní a svoje snahy o zvýšenie transparentnosti. Napríklad, spoločnosť nedávno najala bývalého hlavného ekonóma spoločnosti Chainalysis na vytváranie správ o používaní USDT pre amerických regulátorov a investorov.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Tether: Nové obvinenia a nedostatočný audit je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie