Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tether vydáva stablecoin krytý zalatom vo Švajčiarsku

Tether, známy ako najväčší svetový vydavateľ stablecoinov, ktoré sú viazané na americký dolár, nedávno oznámil zavedenie novej kategórie digitálnych aktív nazývaných „priviazané aktíva“. Tento krok predstavuje významný posun v oblasti kryptomien, keďže spoločnosť rozširuje svoje portfólio o tokeny, ktoré sú podporované fyzickými aktívami, konkrétne zlatom uloženým vo Švajčiarsku. Prvým tokenom, ktorý bol predstavený v rámci […]
Menej ako 1 min. min.

Tether, známy ako najväčší svetový vydavateľ stablecoinov, ktoré sú viazané na americký dolár, nedávno oznámil zavedenie novej kategórie digitálnych aktív nazývaných „priviazané aktíva“. Tento krok predstavuje významný posun v oblasti kryptomien, keďže spoločnosť rozširuje svoje portfólio o tokeny, ktoré sú podporované fyzickými aktívami, konkrétne zlatom uloženým vo Švajčiarsku.

Prvým tokenom, ktorý bol predstavený v rámci tejto novej línie, je „Alloy by Tether“, známy ako aUSDT. Tento token je zaujímavý tým, že kombinuje stabilitu amerického dolára s bezpečnosťou a hodnotou zlata. Podľa vyhlásenia spoločnosti, je aUSDT určený na sledovanie hodnoty jedného amerického dolára, ale je nadmerne zabezpečený zlatom Tether Gold (XAUT), čo znamená, že každý token je „podporovaný“ skutočným fyzickým zlatom.

Tether’s Alloy platforma je prezentovaná ako otvorená platforma, ktorá umožňuje používateľom vytvárať zabezpečené syntetické digitálne aktíva. Táto platforma bude neskôr v tomto roku integrovaná do novej tokenizačnej platformy digitálnych aktív Tether, čo naznačuje ďalšie rozšírenie možností využitia kryptomien.

Zaujímavosťou je, že XAUT, hoci má trhovú kapitalizáciu 573 miliónov dolárov, nie je tak populárny ako USDT, ktorý má trhovú kapitalizáciu viac ako 100 miliárd dolárov. Tento fakt poukazuje na to, že trh s kryptomenami je stále v procese adaptácie a prijímania nových foriem digitálnych aktív.

Vývoj nového tokenu aUSDT bol realizovaný s pomocou spoločností Moon Gold NA, S.A. de C.V. a Moon Gold El Salvador, S.A. de C.V., ktoré sú súčasťou „skupiny Tether“. Tento krok môže naznačovať snahu Tetheru diverzifikovať svoje služby a ponúknuť užívateľom viac možností, ako využiť kryptomeny v ich finančných transakciách.

Iniciatíva spoločnosti uvádzať na trh tokeny podporované fyzickým zlatom uloženým vo Švajčiarsku je súčasťou širšieho trendu tokenizácie reálnych aktív a ich integrácie do digitálnej ekonomiky. Tento krok môže mať významný dopad na budúcnosť kryptomien a digitálnych aktív, keďže poskytuje nové možnosti pre investície a transakcie v rámci globálneho finančného systému.

Zdroj: the block

Príspevok Tether vydáva stablecoin krytý zalatom vo Švajčiarsku je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie