Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Thajského expremiéra Šínavatru oficiálne obžalovali z urážky monarchie

Bývalého thajského premiéra Thaksina Šinavatru v utorok oficiálne obžalovali z urážky monarchie za jeho vyjadrenia z roku 2015. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters. Obžalobu vzniesla v utorok štátna prokuratúra a súd ju prijal. Urážka s vzťahuje na Šinavatrove vyjadrenia v rozhovore pre médiá z roku 2015. Thaksin Šinavatra bol premiérom Thajska od roku 2001 […]
Menej ako 1 min. min.

Bývalého thajského premiéra Thaksina Šinavatru v utorok oficiálne obžalovali z urážky monarchie za jeho vyjadrenia z roku 2015. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Obžalobu vzniesla v utorok štátna prokuratúra a súd ju prijal. Urážka s vzťahuje na Šinavatrove vyjadrenia v rozhovore pre médiá z roku 2015.

Thaksin Šinavatra bol premiérom Thajska od roku 2001 do roku 2006, keď bol zosadený počas vojenského prevratu. Do exilu odišiel v roku 2008 a v neprítomnosti ho odsúdili za korupciu, zneužitie právomocí či pohŕdanie monarchiou.

Thajsko má jedny z najprísnejších zákonov o urážkach či hanobení, ktoré chránia kráľa Mahú Vatčirálongkóna a jeho rodinu. Za ich porušenie hrozí až 15 rokov vo väzení, pripomína AFP.

Kritici však tvrdia, že tieto zákony sú zneužívané na potlačenie zákonnej politickej debaty a počas protivládnych protestov v rokoch 2020 a 2021 boli využívané vo zvýšenej miere, píše AFP.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie