Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Thajsko sa rozhodlo zablokovať neoprávnené platformy kryptomien

Thajsko sa rozhodlo zablokovať neoprávnené platformy kryptomien ako súčasť úsilia boja proti online kriminalite a zvýšenie efektivity presadzovania práva. V oznámení z 19. apríla po zasadnutí Výboru pre prevenciu a potláčanie technologickej kriminality thajskej komisii pre cenné papiere a burzu (SEC) nariadili, aby poskytla ministerstvu digitálnej ekonomiky a spoločnosti informácie o nelicencovaných poskytovateľoch služieb digitálnych […]
Menej ako 1 min. min.

Thajsko sa rozhodlo zablokovať neoprávnené platformy kryptomien ako súčasť úsilia boja proti online kriminalite a zvýšenie efektivity presadzovania práva. V oznámení z 19. apríla po zasadnutí Výboru pre prevenciu a potláčanie technologickej kriminality thajskej komisii pre cenné papiere a burzu (SEC) nariadili, aby poskytla ministerstvu digitálnej ekonomiky a spoločnosti informácie o nelicencovaných poskytovateľoch služieb digitálnych aktív. Cieľom je zabrániť prístupu k týmto platformám a obmedziť online podvody.

Thajská SEC taktiež plánuje informovať používateľov o rizikách spojených s nelicencovanými platformami a umožní im spravovať svoje účty pred blokovaním prístupu. Upozornili používateľov, aby stiahli svoje aktíva z týchto platforiem, aby sa predišlo potenciálnym stratám. V oznámení SEC uviedla, že sa inšpirovala podobnými krokmi v iných krajinách, ako sú India a Filipíny, ktoré tiež prijali opatrenia na blokovanie neoprávnených platforiem.

Tieto opatrenia prichádzajú v čase, keď Thajsko hľadá rovnováhu medzi podporou kryptomenového sektora a bojom proti online podvodom. Na jednej strane Thajsko umožňuje inštitucionálnym investorom a majetným jednotlivcom investovať do fondov obchodovaných na burze (ETF) a retailovým investorom investovať do digitálnych tokenov podporovaných nehnuteľnosťami alebo infraštruktúrou bez obmedzenia. Na druhej strane však vyžaduje od správcov mať zavedené záložné plány pre prípad zlyhania alebo iných problémov.

V rámci tejto snahy o vyváženie regulácií a podpory kryptomenovej ekonomiky thajský kabinet schválil 13. marca opatrenie, ktoré oslobodzuje príjmy z kryptomien od dane, čím sa zvyšuje konkurencieschopnosť krajiny v oblasti digitálnych financií. Toto opatrenie sa zameriava na zisky z investičných tokenov a poskytuje investorom výhodu tým, že tieto zisky nebudú započítavané do dane z príjmu fyzických osôb.

Blokovanie neoprávnených kryptoplatforiem pomáha Thajsku chrániť svojich občanov pred podvodmi a inými druhmi online zločinu, pričom zároveň podporuje transparentnosť a dôveru v kryptomenový sektor.

Zdroj: cryptonews

Príspevok Thajsko sa rozhodlo zablokovať neoprávnené platformy kryptomien je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie