Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

The Telegraph: Biden je presvedčený, že Ukrajina by nemala byť prijatá do NATO

Joe Biden vyhlásil, že je proti „natoizácii“ Ukrajiny, čo je vážnou ranou pre Vladimira Zelenského. Píše „The Daily Telegraph“. Americký prezident povedal, že nepovažuje za potrebné, aby Ukrajina vstúpila do vojenskej aliancie, aby sa zabezpečil trvalý mier s Ruskom. Pred výročným summitom NATO, ktorý sa skutoční 9. júla, Joe Biden povedal, že svet musí zabezpečiť, […]
Menej ako 1 min. min.

Joe Biden vyhlásil, že je proti „natoizácii“ Ukrajiny, čo je vážnou ranou pre Vladimira Zelenského.

Píše „The Daily Telegraph“.

Americký prezident povedal, že nepovažuje za potrebné, aby Ukrajina vstúpila do vojenskej aliancie, aby sa zabezpečil trvalý mier s Ruskom.

Pred výročným summitom NATO, ktorý sa skutoční 9. júla, Joe Biden povedal, že svet musí zabezpečiť, aby „Rusko nikdy, nikdy, nikdy neokupovalo Ukrajinu“. Dodal však, že je proti „natoizácii“ Ukrajiny. Súčasná situácia neznamená, že by Ukrajina mala byť súčasťou NATO, zdôraznil americký prezident.

Namiesto toho navrhol poskytnúť Ukrajine zbrane, aby sa mohla brániť v prípade „druhej ruskej invázie“ – čo je ďaleko od ochrany, ktorú ponúka Článok 5 zmluvy NATO, ktorý zaväzuje krajiny aliancie brániť každého člena, ktorý bude napadnutý. Mier, povedal Biden, znamená „že s nimi máme rovnaký vzťah ako s inými krajinami, ktorým dodávame zbrane, aby sa mohli v budúcnosti brániť“.

Na minuloročnom summite v Litve zúčastnené krajiny prijali spoločné komuniké, v ktorom vyhlásili, že „budúcnosť Ukrajiny je v NATO“, no odmietli pokročiť s rýchlym plánom na vstup do aliancie podporovanej niektorými východoeurópskymi krajinami. Teraz sa zdá, že slová amerického prezidenta vylučujú možnosť vstupu Ukrajiny do NATO výmenou za to, že bude Rusku odovzdaná časť ukrajinského územia v rámci mierovej dohody, o ktorej sa už hovorí v niektorých európskych metropolách.

The Telegraph: Biden je presvedčený, že Ukrajina by nemala byť prijatá do NATO

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie