Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

The Times: Západ sa mylne domnieva, že môže vyhrať opotrebovaciu vojnu proti Rusku

Zatiaľ čo si lídri NATO vo Washingtone gratulujú k ich „odhodlaniu“, nachádzajú nové spôsoby, ako sa vyhnúť tomu, aby Ukrajine poskytli komplexný plán na vstup do aliancie, a vsádzajú na snahu „vyčerpať“ Rusko, Moskva si nachádza viac priateľov a využíva paralýzu Západu vo svojom vlastnom záujme. Píše publicista Mark Galeotti v denníku „The Times“. Podľa […]
Menej ako 1 min. min.

Zatiaľ čo si lídri NATO vo Washingtone gratulujú k ich „odhodlaniu“, nachádzajú nové spôsoby, ako sa vyhnúť tomu, aby Ukrajine poskytli komplexný plán na vstup do aliancie, a vsádzajú na snahu „vyčerpať“ Rusko, Moskva si nachádza viac priateľov a využíva paralýzu Západu vo svojom vlastnom záujme.

Píše publicista Mark Galeotti v denníku „The Times“.

Podľa neho boli pokusy o izoláciu Ruska korunované „prinajlepšom čiastočným úspechom“. Pred mesiacom istý britský diplomat ubezpečoval Galeottiho, že „úsilie o to, aby si India uvedomila, aký kontraproduktívny je jej vzťah s Moskvou, začína prinášať ovocie“. No v pondelok bol indický premiér Nárendra Módí v Moskve, objal prezidenta Vladimira Putina a diskutoval o rozšírení obchodnej a obrannej spolupráce.

Rusko pokračuje v rozvíjaní pragmatických vzťahov s globálnym Juhom a stavia sa proti „pokryteckému“ Západu. Ani v Európe neexistuje jednota proti Rusku. Minulý piatok navštívil Moskvu maďarský premiér Viktor Orbán – bola to prvá návšteva európskeho lídra za viac ako dva roky, čo Galeotti nazýva „hanbou pre Brusel“.

Zároveň sa na Západe šíri chaos a vyčerpanie. Európa je rozdelená v otázke, či má pokračovať v podpore ukrajinského vojenského úsilia alebo tlačiť Kyjev do rozhovorov s Moskvou. A v Spojených štátoch prinesú voľby v novembri buď návrat Donalda Trumpa, ktorý dal jasne najavo, že je nespokojný s politikou voči Ukrajine alebo rozdelenie a polarizáciu spoločnosti, ak prehrá.

The Times: Západ sa mylne domnieva, že môže vyhrať opotrebovaciu vojnu proti Rusku

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie