Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tí lepší záhradkári vedia, na čo použiť šupky z pomaranču v záhrade

Máte radi vôňu pomarančovej kôry? Pridávate si ju do čaju alebo koláča? Alebo ju používate ako peeling? Pomarančová kôra obsahuje veľa vitamínu C a množstvo minerálov. Preto ju nevyhadzujte. Tu je niekoľko tipov, ako môže byť pomarančová kôra užitočná vo vašej záhrade! Pomarančové šupky používajú mnohé gazdinky denne. Veď mnohí si len ťažko vedia predstaviť […]
Menej ako 1 min. min.

Máte radi vôňu pomarančovej kôry? Pridávate si ju do čaju alebo koláča? Alebo ju používate ako peeling? Pomarančová kôra obsahuje veľa vitamínu C a množstvo minerálov. Preto ju nevyhadzujte. Tu je niekoľko tipov, ako môže byť pomarančová kôra užitočná vo vašej záhrade!

Pomarančové šupky používajú mnohé gazdinky denne. Veď mnohí si len ťažko vedia predstaviť šišky alebo iné pečivo bez pomarančovej kôry. Niektorí ľudia s ňou radi pijú čaj, ale pridávajú ju aj do rôznych tinktúr alebo peelingov. Citrusová vôňa pomarančovej kôry je taká príjemná, že je často zložkou rôznych kozmetických prípravkov a parfumov. To však nie je všetko. Dá sa použiť aj v záhrade. Poradíme vám, ako na to!

Na čo všetko sa dá pomarančová kôra použiť v záhrade?

Súčasné počasie praje práci v záhrade. Do Poľska už nadobro prišla jar. Je teda ideálny čas na všetky záhradné práce, hnojenie a výsadbu. Ukazuje sa, že pomarančová kôra má v záhrade tiež mnoho využití. Ako ju teda môžete využiť?

V prvom rade môže pomarančová kôra pôsobiť ako veľmi účinný odpudzovač škodcov a hmyzu. Dôvodom je jej veľmi intenzívna citrusová vôňa. Mravce, mšice, pavúky a myši ju nemajú radi. Jednoducho rozsypte malé kúsky pomarančovej kôry pod rastliny. Nezabudnite však, že keď vyschne, stráca svoje vlastnosti. Preto ju musíte často vymieňať.

Prečo by ste nemali vyhadzovať pomarančovú kôru?

Pomarančová kôra má naozaj veľa vlákniny a užitočných vitamínov a minerálov. Má veľa využití v kuchyni, ale môže byť pre vás veľmi užitočná aj v záhrade. No pomarančová kôra bude skvelým zlepšovateľom pôdy. Stačí ju pridať do kompostu. Keďže kôra je bohatá na dusík, určite z nej vytvoríte ešte lepší kompost. Je však dôležité, aby ste pomarančovú kôru nakrájali na malé kúsky. Urýchlite tým proces rozkladu a vyhnete sa prilákaniu hmyzu.

To však nie je všetko. Pomarančové šupky budú aj ideálnym dekoratívnym doplnkom. Sušené šupky môžete napríklad rozsypať ako ďalšiu mulčovaciu zložku medzi aleje. Okrem toho, ak máte radi ručnú prácu, je dobré navliecť sušené pomarančové šupky a plátky iných citrusových plodov a vyrobiť minimalistické závesné dekorácie na terasu alebo do altánku. A aké je vaše využitie pomarančových šupiek?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie