Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto biele larvy nie sú potravinové mole. Okamžite sa pustite do práce. Rýchlo sa množia

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Astrid Gast). Všimli ste si v kuchyni krémové, lezúce larvy? Tento hrozný pohľad môže byť predzvesťou vážnych problémov, ak vec zľahčujete a včas ju neriešite. Skôr než sa nazdáte, premenia sa na roj múch, ktoré nakladú ďalšie vajíčka, a tak sa kruh uzavrie. Ako sa zbavíte lariev múch z […]
Menej ako 1 min. min.

21.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Astrid Gast).

Všimli ste si v kuchyni krémové, lezúce larvy? Tento hrozný pohľad môže byť predzvesťou vážnych problémov, ak vec zľahčujete a včas ju neriešite. Skôr než sa nazdáte, premenia sa na roj múch, ktoré nakladú ďalšie vajíčka, a tak sa kruh uzavrie. Ako sa zbavíte lariev múch z vašej domácnosti?

Všimli ste si v kuchyni krémové, lezúce larvy? Tento hrozný pohľad môže byť predzvesťou vážnych problémov, ak vec zľahčujete a včas ju neriešite.
Foto: shutterstock/Astrid Gast

Ak sa vo vašom dome objavili larvy múch, je to znamenie, že je potrebné dôkladne vyčistiť. Nielenže ich prítomnosť vyvoláva odpor, ale môžu prispieť aj k šíreniu chorôb alebo kontaminácii potravín. Pravidelne upratujete všetky miestnosti a neviete, odkiaľ sa mohli dostať? Netreba veľa, aby ste im náhodou poskytli vhodné podmienky na rozmnožovanie a rast.

Kde doma kladú muchy vajíčka? Prejdite všetky podozrivé kúty

Teplé ročné obdobie je priaznivé pre rozmnožovanie múch, takže ich pod našimi oknami môžu číhať mraky. Keď sa dostanú do domu a nájdu si to správne miesto, nakladú stovky vajíčok, z ktorých sa vyliahnu drobné biele larvy. Kde majú najlepšie podmienky na vývoj?

Zákutia v kuchyni. Nedbalo upratané omrvinky alebo zvyšky jedla ležiace v odtoku drezu alebo pod kuchynskými skrinkami sú jednoducho ideálnym miestom pre muchy, kde môžu klásť vajíčka a vyvíjať larvy.

Kôš na odpadky. Ak odídete na niekoľko dní preč bez toho, aby ste vyhodili odpadky (najmä zvyšky jedla alebo obaly od potravín), po návrate vás môže čakať nepríjemné prekvapenie v podobe lezúcich červov.

Výkaly domácich zvierat. Ako majitelia mačky alebo psa musíme venovať osobitnú pozornosť miestam, kde náhodou urobia „prekvapenie“. Skryté výkaly za pohovkou alebo na inom neprístupnom mieste sú ideálnou živnou pôdou pre červy.

Kávovar. Keď pijete malé množstvo kávy, sú chvíle, keď nemusíte dlho vyprázdňovať nádobu na kávovú usadeninu. To je veľká chyba, pretože poskytuje skvelý úkryt pre mušky kladúce vajíčka.

Skôr než sa larvy natrvalo usadia v kuchyni a premenia sa na desiatky múch, je potrebné vykonať dôkladné upratovanie.
Foto: shutterstock.com/Macronatura.es

Ako sa zbaviť lariev múch vo vašej domácnosti? Boj môže byť dosť náročný

Skôr než sa larvy natrvalo usadia v kuchyni a premenia sa na desiatky múch, je potrebné vykonať dôkladné upratovanie. Ak ste lokalizovali ich kŕmne miesto, zalejte ho vriacou vodou a pomocou gumených rukavíc pozbierajte larvy do uzavretého vrecka a vyneste ho do odpadkového koša. Potom každé takéto zákutie dôkladne umyte dezinfekčným prostriedkom a vysušte handričkou. Pravidelne odstraňujte všetky zvyšky jedla, denne vyhadzujte odpadky a kontrolujte rohy podláh a pracovných dosiek. Dbajte na to, aby v dome neboli vlhké miesta, a do okien a dverí nainštalujte siete proti komárom. Zabránite tak vniknutiu múch do domu. Nezabudnite raz za čas skontrolovať všetky citlivé miesta, pretože ak sa už niekde larvy objavili, môže sa to opakovať.

TIP! Ak nechcete používať hotové dezinfekčné prostriedky, môžete si vyrobiť vlastné. Stačí, ak do fľaše s rozprašovačom nalejete 150 ml silného liehu, 80 ml vody a 150 ml liehového octu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako sa zbaviť larvy zo záhrady a trávnika? Táto spoľahlivá metóda ich odoženie nadobro

Títo škodcovia môžu úplne zničiť váš trávnik. Na ich porazenie potrebujete len tri zložky

The post Tieto biele larvy nie sú potravinové mole. Okamžite sa pustite do práce. Rýchlo sa množia appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie