Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tieto dve zložky spôsobia, že hortenzie rozkvitnú. Moja teta používa tento trik už roky

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yoshi.D). Domáce hnojivo na hortenzie je veľmi jednoduché na prípravu a ingrediencie ľahko nájdete na vlastnej záhrade. Niektoré z nich dokonca použijete na dennej báze. Zoznámte sa s metódou majiteľov pozemkov, ktorí sa každoročne tešia z bohatého kvitnutia svojich rastlín. Ako si pripraviť domáce hnojivo pre hortenzie?Foto: shutterstock/Yoshi.D Hortenzie […]
Menej ako 1 min. min.

3.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Yoshi.D).

Domáce hnojivo na hortenzie je veľmi jednoduché na prípravu a ingrediencie ľahko nájdete na vlastnej záhrade. Niektoré z nich dokonca použijete na dennej báze. Zoznámte sa s metódou majiteľov pozemkov, ktorí sa každoročne tešia z bohatého kvitnutia svojich rastlín.

Ako si pripraviť domáce hnojivo pre hortenzie?
Foto: shutterstock/Yoshi.D

Hortenzie sú medzi záhradkármi jednou z najobľúbenejších rastlín. Patria do rodu hortenziovité, ktorý zahŕňa 78 druhov týchto rastlín. Jej prirodzeným rastovým prostredím sú lesy a skalnaté svahy, ale čoraz častejšie sa vyskytuje aj v našich záhradách. Ak chcete tejto rastline pomôcť skôr, ako začne rásť, je dobré začať s prípravou prírodnej výživy už teraz. Je to výborný spôsob, ako podporiť vývoj kríka, z ktorého sa budete môcť tešiť ešte dlho.

Záhradné hortenzie. Poskytnite svojim rastlinám správne podmienky na pestovanie

Ker nemá rád príliš slnečné miesta. Uprednostňuje tienisté alebo polotienisté zóny. Pôda, v ktorej bude náš ker umiestnený, by mala byť úrodná, mierne kyslá a humusová. Kvitnutie sa začína v júni, preto sa už teraz oplatí postarať sa o pôdu pre túto okrasnú rastlinu. Hnojenie pôdy je dôležité kvôli množstvu listov, ktoré ker má. Existujú dve obdobia hnojenia a to letné a jesenné. Prvé sa začína od polovice mája a trvá maximálne do konca augusta. Počas tohto obdobia je cieľom hnojenia umožniť rýchly rast rastliny. Na to sú potrebné dusík, fosfor a draslík. V závislosti od našich očakávaní a potrieb kríka by sa hnojenie malo uskutočniť dvakrát alebo trikrát počas prvého obdobia.

Druhá fáza sa začína koncom augusta a trvá do októbra. Tu ide o prípravu pôdy s ohľadom na nadchádzajúcu zimu. V tomto období sa vyradia dusíkaté hnojivá, zatiaľ čo draselné a fosforečné hnojivá zostávajú. Ak sa chceme správne pripraviť na výsadbu hortenzie v našej záhrade, mali by sme sa vybrať na lúku, kde nájdeme zložky potrebné na vytvorenie prirodzenej výživy pre náš ker.

Pôda pre hortenzie. Pripravte si domáce hnojivo pre vašu rastlinu

Zložkou, ktorá sa výborne hodí na prípravu domáceho hnojiva pre hortenzie, je žihľava.
Foto: Shutterstock/encierro

Zložkou, ktorá sa výborne hodí na prípravu domáceho hnojiva pre hortenzie, je žihľava. Obsahuje dusík, ktorý je v tomto období nevyhnutný pre vývoj rastliny, ako aj draslík a ďalšie živiny. Ak chceme pripraviť odvar, ktorý použijeme na zalievanie kríka a ovplyvnenie jeho bujného kvitnutia, začneme prechádzkou na lúku alebo na miesta, kde určite nájdeme žihľavu. Ak už bylinu máme, zalejeme ju vodou v pomere 1:10. Nádobu s našou zmesou odložíme na teplé miesto asi na dva týždne. Po uplynutí tejto doby hnojivo scedíme a opäť ho zriedime vodou v pomere 1:10. Hortenzie zalievame raz za 2 až 3 týždne. Ak sa však nechcete hrať so zbieraním byliniek, môžete si pripraviť hnojivo na báze kávovej usadeniny. To obsahuje dusík, draslík a fosfor. Sušená kávová usadenina sa zmieša so zeminou a nasype sa pod krík. Nesmieme to však robiť príliš často, pretože by mohlo dôjsť k prekysleniu pôdy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kedy a ako strihať hortenzie po zime? Uvádza sa presný dátum. Potom už môže byť neskoro

Domáce ošetrenie pre bujné a zdravé hortenzie. Nebudú sa báť chlorózy listov

The post Tieto dve zložky spôsobia, že hortenzie rozkvitnú. Moja teta používa tento trik už roky appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie